Henüz nasıl bir strateji izleyeceği belli olmayan Türkiye üniversiteleri online sistem konusunda oldukça ısrarcı. Özellikle de büyük üniversiteler böyle bir sisteme geçmek için çaba harcıyor diyebiliriz. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.
Dünyanın en büyük üniversitelerine bakıldığında, genellikle online eğitim sistemlerine geçmeye çalıştıkları görülüyor. YÖK başkanı Yekta Saraç tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa, Türkiye’deki üniversiteler için de benzer bir program düşünülüyor. Peki yetkililer böyle bir sistemi nasıl uygulayacak? YÖK başkanı tarafından yapılan açıklamalarda, konu ile ilgili bütün detaylara yer verildi.
Türkiye üniversiteleri online eğitimi yaygınlaştıracak
Koronavirüs salgını ile birlikte, 13 milyondan fazla kişi enfekte oldu. Her ne kadar aşı çalışmaları büyük bir hızla devam etse bile, yine de henüz net bir şekilde sonuçlanmadı. Dünya Sağlık Örgütü ise aşının 2021 yılından önce gelmeyeceğini söylüyor. Bu durum, insanların çok dikkatli olmaya devam etmesi gerektiğini gösteriyor.
YÖK başkanı Yekta saraç tarafından yapılan açıklamalarda, tüm bu süreçler değerlendirildi. Okulların fiziki eğitime başlaması için henüz hazır olmadığı söylendi. Milli Eğitim Bakanlığı Ağustos sonundan itibaren okulların açılacağını belirtmişti. Üniversiteler için durum biraz daha farklı olacak gibi görünüyor.
Türkiye üniversiteleri online eğitim için %40 kredi koparabildi. Yani herhangi bir bölümde okuyan öğrenciler, en fazla %40 oranında online eğitim alabilecek. Böylece üniversite öğrencilerinin okula gelmesine gerek kalmayacak. Sizce üniversitelerde normal eğitime geçilmeli mi? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap