Türkiye Süper Bilgisayarlara Erişim Sağlayabilecek: Sürpriz Gelişme

Isometric Quantum computing or Supercomputing. A quantum computer is a device that performs quantum computing. Vector illustration.

Gelen son detaylara göre Türkiye süper bilgisayarlara erişim sağlama imkanına sahip olacak. Hadi gelin detayları hep birlikte kontrol edelim.

Süper bilgisayarlar Dünya genelinde çok fazla dikkat çekmeyi başarıyor. Hatta bu alanda yapılan çalışmalar sonucunda özel tedaviler bile geliştirilebiliyor.

Süper bilgisayarların kullanım alanları neredeyse sınırsız. Aklınıza gelebilecek her yerde ve her alanda kullanılma imkanı var. Özellikle de son dönem pandemi sürecinde bu tür cihazların önemi daha fazla arttı. Şimdi ise yeni ve önemli bir gelişme daha yaşandı.

Türkiye süper bilgisayarlara erişim için tüm izinleri aldı

TÜBİTAK ULAKBİM ile Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından yapılan bir çalışma sonucunda, bu bilgisayarlara erişim imkanı ortaya çıktı. Özellikle de Avrupa merkezli bilgisayarları kullanmak için gerekli bütün izinler çıkartıldı.

Türkiye süper bilgisayarlara erişim

Bu bilgisayarlara Türkiye destekli projeler de erişebilecek. Bu sayede mevcut verilerin çok daha hızlı bir şekilde değerlendirilmesi amaçlanıyor. Pandemi süreci nedeniyle özellikle sağlık verilerinden adeta patlama yaşandı. Bu durum aynı zamanda daha işlevsel cihazlara olan talebi artırdı.

Süper bilgisayarlar alanında bilinen önemli isimlerden Geoffrey Fox, projelerde destekleyici rol oynayacak. Sizce bu tür bilgisayarlara erişim daha başka neleri değiştirebilir?

Exit mobile version