Türkiye Koronavirüs Aşısı Üretimine Başlayabilir

Türkiye koronavirüs aşısı üretimine başlanması an meselesi diyebiliriz. Bildiğiniz üzere öncelikle denekler bazı aşamalardan geçer ve sonra aşı piyasaya sunulur.

Tüm dünya salgın ile birlikte yeni normale alışmaya çalışıyor. Ancak bu durum uzun bir süre daha gitmeyecek diyebiliriz. Özellikle herkesin aşı üretmeye çalışması aslında bu yeni normale alışmak istenmediğini gösteriyor. Aşı çalışmaları dünya genelinde ABD ve Almanya merkezli olarak devam ediyor.

Her ülke kendi aşısını kendisi üretmeye çalışıyor. Özellikle Türkiye gibi ülkelerde bu durum daha kritik hale geldi şimdilerde Çin bir miktar daha aşı çalışmalarını ilerletecek gibi görünüyor. Ancak bazı güzel haberler Türkiye’den de geliyor.

Türkiye koronavirüs aşısı üretimi için hazır sayılır

Her ülkeye büyük ölçüde aşı geliştirildi diyebiliriz. Türkiye’de ise aşı çalışmaları sağlık Bakanlığı öncülüğünde devam ettiriliyor.

Türkiye koronavirüs aşısı

Sağlık bakanı Fahrettin koca tarafından yapılan açıklamada, “COVID-19’a karşı aşı geliştirme çalışmaları yarışında biz de varız. TÜSEB desteği ile Erciyes Üniversitesi’nde geliştirilen COVID-19 aşı çalışmaları planlanan takvime uygun olarak devam ediyor. Milli aşı adayının gönüllülere ikinci doz uygulaması bugün başladı. Umutluyuz” ifadelerine yer verildi.

Buradan bakacak olursak kısa bir süre içerisinde aşı Türkiye genelinde herkese gönderilebilir. Salgın nedeniyle hastalanan ve hayatını kaybeden çok fazla insan var. Bu insanlar 60 milyon rakamlarını geçti bile. Eğer aşı çalışmaları konusunda aksilik yaşanırsa, muhtemelen önümüzdeki dönemlerde durum daha da ağırlaşacak.

Exit mobile version