Türkiye İlaç Borcu Konusunda Problem Yaşıyor!

Türkiye ilaç borcu

ABD’nin Ankara Büyükelçisi David Satterfield, Türkiye ilaç borcu ile ilgili son derece önemli açıklamalar yaptı. İşte konuyla ilgili merak edilen bütün detaylar.

Türkiye’nin ABD ve diğer ülkelerdeki tıbbi cihaz firmaları ile alakalı son derece büyük problemleri bulunuyor. Normal şartlarda ülkelerin başka ülkelere veya kuruluşlara borcu olabilir. Bu gayet normal karşılanan bir durum olmakla birlikte çok fazla dile getirilmez. Ancak bu defa işler biraz daha karışık diyebiliriz.

Türkiye ilaç borcu giderek artıyor

ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross tarafından yapılan görüşmeler sonucunda 230 milyon dolarlık bir ödeme için anlaşmaya varılmıştı. Ancak görünen o ki Türkiye mevcut borcu ödemedi ve bu durum sıkıntı yaşanmasına neden oldu.

Türkiye’nin şu anda 2,3 milyar dolarlık borcu ödemesinin şart olduğunu ifade eden ABD, aksi halde şirketlerin önlem almak zorunda kalacağını ifade etti. Satterfield, “Borcun ödenmemesinin veya şirketlerin sağlanan ekipman ve hizmetlerin toplamında bir indirimi kabul etmelerinin bir sonucu olacak” diyerek açıkça uyardı.

Normal şartlarda bu tür konular çok fazla dile getirilmez. Ülkeler kendi arasında durumu halletmeye çalışır. Ancak ilk defa ABD bu konuyu gündeme getirdi. Sizce Türkiye ilaç borcunu neden ödemiyor? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version