Türkiye Ekonomisi OECD Raporları Ortaya Çıktı

Türkiye ekonomisi OECD raporları karşımıza ilginç bir sonuç çıkarıyor. Özellikle son dönemlerde yaşanan zorlu koşullar akıllarda soru işareti bırakıyordu. Hadi gelin detaylara birlikte bakalım.

Pandemi süreci birçok kesimin problem yaşamasına neden oldu. Sadece esnaflar değil aynı zamanda ithalat ve ihracat yapanlar da zor dönemlerden geçti. Peki bu süreç bizlere ne gösterdi? Muhtemelen birçok kişi Türkiye ekonomisinin aşağı yönlü hareket ettiğini tahmin ediyordur.

Türkiye ekonomisi OECD raporları ters köşe yaptı

Büyük bir yükselişin beklenmediği ekonomik grafikler herkesi ters köşe yapmayı başardı. TÜİK tarafından yapılan açıklamaya göre gayri safi yurtiçi hasıla 8599 dolar seviyelerine geriledi. Fakat ülkede yüzde 1,8 büyüme yaşandı.

Türkiye ekonomisi OECD raporları

İhracat oranları yine benzer şekilde yüzde 15,4 oranında düşüş gösterdi. İthalat ise yüzde 7,4 seviyelerinde yükseldi. Ayrıca hem devlet harcamaları hemde hanehalkı harcamalarında artış yaşandı. Tüm bu olumsuz koşullara rağmen Türkiye’nin büyüme yakalaması son derece ilginç.

IMF ve Dünya Bankası gibi kuruluşlar Türkiye’nin daha hızlı büyüyeceğini tahmin ediyordu. Ancak tahminleri gerçekleşmedi. Ayrıca Dünya üzerinde sadece Çin ve Türkiye’de büyüme sağlandı.

Exit mobile version