Türk Yapımı Oyunlar Neler?

Türk yapımı oyunlar arayanlar için Türk oyun geliştiricilerinin geliştirdiği en iyi video oyunlarını bir listede topladık.

Türk Yapımı Oyunlar Neler?

Türk yapımı oyunlar arıyor ama bir türlü oynayabileceğiniz güzel bir oyun bulamıyor musunuz? Zannedilenin aksine Türk oyun geliştiricileri tarafından geliştirilip oyun pazarına sürülen çok sayıda video oyunu bulunuyor.

Oyun sektöründe hem bağımsız (indie) oyunlar geliştiren büyük oyun stüdyolarında çalışan çok sayıda Türk oyun geliştiricisi yer alıyor. Bu geliştiricilerin elinden çıkan oyunlar dünya çapında sadık kitlesi milyonlara ulaşmış oyun şirketleri tarafından keşfedildikten sonra geliştiricilere destek verilebiliyor ve bu sayede oyunun gelişiminde çok daha büyük ilerlemeler görülebiliyor.

Peki, Türk oyun geliştiricilerinin sunduğu en iyi video oyunları arasında hangi yapımlar bulunuyor? Gelin, inceleyelim.

Türk Yapımı Oyunlar Listesi

Türk yapımı video oyunu arayışında olanların saatlerce ekran başında geçirmesine neden olacak oyunlar bu şekildedir. Bu video oyunları hakkında ayrıntılı bilgiye aşağıdan ulaşabilirsiniz.

Crysis

Cyrsis, Crytek tarafından geliştirilen bir video oyunudur. Crytek ise 1999 yılında üç Türk kardeş olan Cevat, Faruk ve Avni Yerli tarafından Almanya’da kurulan bir oyun şirketidir. Serinin ilk oyunu, 16 Kasım 2007 tarihinde oyun piyasasına sürülmüştür. Oyun, Crytek’in geliştirmiş olduğu oyun motoru CryEngine ile geliştirilmiştir.

Far Cry 1

Far Cry serisinin ilk video oyunu yine Crytek tarafından geliştirilmiştir. Oyunun yayıncısı Ubisoft ile ikinci oyunda yollarını ayıran şirket, sadece ilk video oyununun geliştirme sürecinde yer almıştır. İlk oyun, Jack Carver adlı eski Özel Kuvvetler çalışanının gizemli bir adada bir gazeteci kadının izini sürmesine odaklanıyor.

Monochroma

Monochroma, Nowhere Studios tarafından geliştirilen sinematik bir video oyunudur. 50’li yıllarda geçen oyunda bir teknoloji şirketi, insanlara ev işlerinde yardımcı olacak bir robot geliştirdiğini açıklar ama iki kardeşin eve tekrar dönerken başlayan yağmur geçene kadar sığınacakları bir depoaya girmeleri ile bu robot ile ilgili gerçekler ortaya çıkmaya başlar.

Potentia

Gizli bir şekilde ilerlendiğinde düşmanların sessizce etkisiz hâle getirilebildiği, aksiyon sahnelerinin oldukça can alıcı olduğu bu video oyununda silahınızı her an yanınızda bulundurmalısınız. Elbette ki cephanenizi de idareli bir şekilde kullanmalısınız. Bu nedenle düşmanlarınızı mümkün olduğunca sessiz bir şekilde etkisiz hâle getirmelisiniz.

Zula

MadByte Games tarafından geliştirilip Lokum Games tarafından yayımlanan Zula, MMOFPS türünde bir video oyunu olarak 2015 tarihinde oyun piyasasına sürüldü. Ücretsiz olarak indirilip oynanabilen oyun, Zula ve Gladyo olmak üzere iki farklı takımın arasındaki rekabete dayanıyor.

Exit mobile version