Türk Polisiye İnternet Dizileri

Türk polisiye internet dizileri arayışında olanlar, sizin için hazırladığımız birbirinden etkileyici bu dizilere göz atmak isteyeceksiniz!

Dijital yayın platformlarında yerli yapımların sayısının artması, birçok izleyicinin televizyon yerine internet dizilerini tercih etmesini sağladı. Türk polisiye internet dizileri arasında da söz konusu yapımların sayısının hızlıca artması üzerinde büyük bir etkisi olan değerli diziler bulunuyor.

Seyircileri etkileyen çekim tekniklerinin kullanıldığı, oyunculukların oldukça doğal olduğu, renk ve ışıkların son derece ilgi çekici bir şekilde ayarlandığı bu diziler, pek çok yönden dünya çapında ses getirebilecek kalitede olduğundan dolayı izleyicilerin de doğal olarak dikkatini üzerinde topluyor.

Peki, dijital platformlar aracılığı ile Türk yapımı polisiye dizisi izlemek isteyen birisi ilk olarak hangi yapımlara yönelmelidir? Bu ve buna benzer sorularınız varsa merak etmeyin, sizin için harika bir liste hazırladık.

Türk Polisiye İnternet Dizileri Listesi

Çeşitli dijital platformlardan izlenebilen en iyi yerli polisiye dizileri bu şekildedir. Dilerseniz gelin, bunları hızlıca inceleyelim. Böylece siz de ilk olarak hangisini izleyeceğinize karar verebilirsiniz.

Behzat Ç.

Aslına bakarsanız Behzat Ç. ilk olarak televizyonda yayınlandı. Televizyonun yanı sıra beyaz perdede de gördüğümüz bu dizi, üçüncü sezonu ile ekranlara veda etmesinin üzerinden geçen yılların ardından BluTV’de Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi ismi ile geri döndü.

Dördüncü sezon olarak kabul edilebilecek olan bu dizi çeşitli nedenlerden ötürü sadece bir sezon sürdü. Bundan birkaç yıl sonra ise Çekiç ve Gül: Bir Behzat Ç. Hikayesi ismi ile bir kez daha seyircinin karşısına çıktı ve bu sefer tek sezonla sınırlı kalınmadı, ikinci sezon da geldi.

Dizide neler olup bittiğini anlamak, karakterleri tanımak için elbette öncelikle televizyonda yayınlanan ilk üç sezonu izlemek gerekiyor. Daha sonra Behzat Ç. Bir Ankara Polisiyesi’ni, ardından da Çekic ve Gül: Bir Behzat Ç. dizisini izlemelisiniz.

Bunun yeterli olacağını sanıyorsanız bekleyin çünkü dizilerin yanı sıra izlemeniz gereken filmler ve spin-off dizi de var. Doğru bir izleme sırası takip etmek istiyorsanız Behzat Ç. izleme sırasını sizinle paylaşmıştık, bu sıralamaya bağlı kalarak Behzat Ç.’yi en doğru sıra ile izleyebilirsiniz.

Alef

Alef, Cinayet Büro Amiri Settar ile onun ortağı olan Kemal’in bir seri katilin peşine düşmesinin ardından gelişen olayları konu alıyor. İki ortak, seri katil tarafından işlenen cinayetleri araştırırken çeşitli insanların da yardımını alıyor.

Her bir karakterin bir iç dünyası var ve bunlar Alef’te çok başarılı bir şekilde yansıtılıyor. Karakterlerle bağ kuracağınız bir polisiye dizi arıyorsanız Alef’i mutlaka izlenecekler listenize eklemelisiniz.

Masum

Masum, sırlarla dolu emekli bir polis ve onun ailesine odaklanıyor. Komiser Yusuf ise bu sır perdesini kaldırmaya çalışıyor. Oyuncu kadrosu oldukça değerli isimlerden oluşan dizi, gerilim ve polisiyenin iç içe olduğu yapımları tercih edenler tarafından kesinlikle izlenmelidir.

Ölüm Zamanı

Ölüm Zamanı, kamp yapmak üzere yola çıkan arkadaşların karşılaştığı tuhaf olayları konu ediniyor. Ortada bir katil var ancak bunun kim olduğu ve cinayetin neden işlendiği bilinmiyor. Cinayet çözülene kadarsa ilginç olayların bitmesi mümkün değil.

Ölüm Zamanı

Şahsiyet

Şahsiyet, emekli adliye memuru Agâh Beyoğlu’nun alzheimer teşhisi konmasının ardından yapması gerekenlere odaklanması ile yavaş yavaş çözüme kavuşan bir gizemi merkezine alıyor.

Başta Haluk Bilginer olmak üzere oyuncu kadrosunda yer alan her oyuncu karakterini son derece başarılı şekilde canlandırıyor.

Exit mobile version