Tumblr Hesap Silme Nasıl Yapılır?

Tumblr hesap silme işlemini sadece birkaç basit adımı takip ederek gerçekleştirebileceğinizi biliyor muydunuz?

Tumblr Hesap Silme

Tumblr hesap silme işlemi, blog platformunu kullanmayı bırakmak isteyen kullanıcıların en fazla merak ettiği konular arasında yer alıyor. Bu işlem aslında o kadar zor değildir. Yalnızca birkaç adımı sırasıyla takip etmek yeterlidir. İşlem tamamlandığında ise hesap silinecektir.

David Karp ve Marco Arment tarafından geliştirilen Tumblr 2007 yılında hizmet vermeye başladı. Hizmet vermeye başladıktan iki hafta içerisinde 75 bin kullanıcıya ulaştı. Kısa sürede oldukça popüler olan platform günümüzde dünya çapında milyonlarca kişi tarafından kullanılıyor.

2013 yılında Yahoo tarafından yaklaşık olarak 1,1 milyar dolar karşılığında satın alınan blog hizmetine artık vakit ayıramıyorsanız hesabınızı silmek isteyebilirsiniz. Platform, söz konusu işlemin çok pratik bir şekilde yapılabilmesine olanak tanıyor.

Tumblr Hesap Silme Adımları Neler?

Yıllardır dünya çapında popülerliğini devam ettirmeyi başaran blog platformunda hesabınızı kolayca silebilirsiniz. Bunun için ilk olarak Tumblr’ın resmî internet sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Siteyi görüntüledikten sonra sağ üst köşede yer alan “Oturum aç” butonuna basın.

Açılan sayfada bulunan kutucuklara üyelik bilgilerinizi yazarak hesabınıza giriş yapın. Hesabınıza girdikten sonra hesap simgesinin üzerine tıklayın. Bu işlemi gerçekleştirdikten hemen sonra ayarlar menüsünü görüntülemeniz gerekiyor.

Ayarlar menüsünü açtıktan sonra “Hesabı Sil” butonuna basın. Bir sonraki aşamaya geçebilmek için e-posta adresinizi ve parolanızı girmelisiniz. Bu bilgileri girdikten hemen sonra “Delete everything” yani “Her şeyi sil” butonuna basın.

Eğer daha önce iki aşamalı kimlik doğrulama özelliğini aktif ettiyseniz “Her şeyi sil” butonuna basmanız hâlinde bir kod gönderilecek. Platform tarafından gönderilen kodu istenen kısma girmeniz gerekiyor. Bu işlemi uygulamanız durumunda hesap silme işlemi gerçekleşecektir.

Söz konusu işlem yalnızca internet tarayıcısı üzerinden yapılabiliyor. Bu sebepten ötürü mobil uygulama üzerinden hesap silme işlemini gerçekleştiremezsiniz. Eğer mobil cihaz üzerinden silme işlemini yapmak istiyorsanız tarayıcı kullanmak zorundasınız.

Herhangi bir grup bloguna üyeyseniz silme işleminin ardından hesabınız grupların üye listesinden kaldırılacaktır. Silme işleminden sonra blog URL adresiniz yeniden kullanılabilir hâle gelir. Dolayısıyla platform üzerinden blog oluşturmak isteyen kişiler tarafından kullanılabilir.

Exit mobile version