Tüm LA Noire ve Max Payne 3 DLC’si artık PC’de ücretsiz

Rastgele bir sürprizle Rockstar Games, tüm LA Noire ve Max Payne 3 DLC’yi PC’de ücretsiz yaptı. Nedeniyle ilgili resmi bir açıklama yapılmadı, ancak DLC’lerin mağaza sayfasından indirilmek yerine doğrudan yeni bir yama aracılığıyla oyuna eklendiği görülüyor.

Haber, geçen gün Rockstar’ın Steam’deki tüm oyunlarını kısa bir süre için listeden çıkardığı tuhaf bir olayı takip ediyor. Kimse gerçekten ne olduğunu bilmiyor, ancak L.A. Noire ve Max Payne 3 için DLC’de değişiklik yapma çabasında, bir şekilde her şeyi tamamen ortadan kaldıran bir hata yapılmış olabilir. Bu, kabul edilebilir, oldukça cesur bir varsayımdır ve bu teoriyi destekleyecek önemli bir kanıt olmasa da, Rockstar da herhangi bir neden belirtmedi.

F1 2021 oyunu duyuruldu! F1 2021 ne zaman piyasaya çıkacak? İşte detaylar

Her iki durumda da Rockstar, Max Payne 3 ve L.A. Noire’s DLC için tüm Steam mağazası sayfa listelerini bilerek kaldırdı. Her iki oyun için de yeni yama notları, bağımsız indirmeler olarak bırakılmak yerine doğrudan oyuna entegre edildiğini onaylıyor. Her iki oyun da yaklaşık on yıllık oyunlar. Bu yüzden L.A. Noire’ın yeniden düzenlendiği zamanlar dışında, oyunların yıllar içinde aldığı tek yamalardan bir tanesi olarak ortaya çıkıyor.

ROCKSTAR’IN LA NOIRE VE MAX PAYNE 3 DLC’SİNİ NEDEN ÜCRETSİZ SUNDUĞU BİLİNMİYOR

Rockstar’ın bu rastgele değişiklikleri yapmasına neyin yol açtığı tam olarak belli değil, ancak bazıları bunun şirketin PC’deki kendi başlatıcısı ile kullanım kolaylığı için olabileceğini düşünüyor. DLC’lerin hala konsollarda premium eklentiler olduğu göz önüne alındığında, durumun böyle olması muhtemel görünüyor. Yama notlarının ötesinde, Rockstar bu yeni değişiklikler hakkında daha fazla bir şey söylemedi. Rockstar’ın son 8 yılda sadece iki yepyeni oyun, Grand Theft Auto V ve Red Dead Redemption 2 yaptığı gerçeği göz önüne alındığında, bu değişimin her iki seri için de devam eden duyurulara hazırlanma olasılığı düşük görünüyor. Stüdyonun geçmişi, Rockstar’ın bunun gibi daha küçük oyunlardan uzaklaştığını gösteriyor.

Bununla birlikte, hayranlar GTA 6’daki Max Payne 3 gibi oyunların DNA’sını görmek istiyorlar ve belki de Rockstar’ın büyük ölçüde popüler suç serisinin bir sonraki bölümünde çalışmalarını tamamladıktan sonra bu diğer IP’leri yeniden ziyaret edeceğini umuyoruz. Sonuçta, yeni bir Red Dead Redemption için biraz erken görünüyor ve belki de Max Payne gibi lineer bir oyun yapmak çok daha az zaman alıcı ya da LA Noire gibi bir şeyi yapmak için daha yaratıcı bir şekilde tatmin edici olurdu.

Exit mobile version