Tubidy Nedir, Nasıl Kullanılır?

Müzik dinleme ve indirme programı Tubidy nedir? Tubidy nasıl kullanılır? Tubidy kullanmak suç mu? Merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Tubidy nedir? Tubidy nasıl kullanılır? Bu sorulardan yola çıkarak iPhone’da müzik / şarkı indirme sorununu ortadan kaldırmanızı sağlayacak Tubidy hakkında merak edilen her şeyi içeren bir rehber hazırladık.

Bu makalede Tubidy müzik indirme işleminin nasıl gerçekleştirileceğinin yanı sıra Tubidy’yi kullanmanın yasal olup olmadığı gibi çeşitli konulara da değinerek akıllardaki soru işaretlerini gidereceğiz.

Tubidy Nedir?

Tubidy, iPhone kullanıcılarının müzik indirme sorunsalını ortadan kaldırmak adına üretilmiş bir müzik ve video indirme programıdır. Program YouTube kaynaklı çalışmaktadır. İndirmek istediğiniz müzik veya video eğer YouTube’da bulunuyorsa Tubidy aracılığıyla bu müziği veya videoyu cihazınıza indirebilir, daha sonra internet bağlantınız olmadan da bu videoyu veya müziği oynatabilirsiniz.

Programda 240p 360p 480p 720p ve MP3 formatında dosya indirme seçeneği var. İndirme esnasında bu formatlardan hangisini istediğinizi seçerek indirme işleminizi gerçekleştirebilirsiniz. Eğer isterseniz de indirme işlemi yapmadan videolarınızı YouTube yerine bu platformdan oynatabilirsiniz. Ayrıca telefonunuzun ekranını kapatsanız dahi videonun müziğine erişmeye devam edebilirsiniz.

Tubidy Yasal Mı?

YouTube’daki videolar, müzikler, tiyatro eserleri Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında değerlendiriliyor. Bu kanunlarda yer alan bir maddede telif hakkı ile korunan hiçbir müziğin veya videonun izinsiz bir şekilde alınıp çoğaltılmasının, yayılmasının veya ticari bir amaçla kullanılmasının suç olduğu açık bir şekilde söyleniyor.

Ticari bir amaç gütmüyorsanız, kişisel kullanım için müzik veya video indirmek istiyorsanız bu durum herhangi bir suç teşkil etmez. Dolayısıyla Tubidy aracılığıyla izlediğiniz, indirip dinlediğiniz müzikler veya video klipler ticari amaçla kullanılmadığı sürece herhangi bir suç teşkil etmiyor.

Kısacası eğer indirdiğiniz müzikleri bir depolama birimine kaydedip satıyorsanız veya gece kulüplerinde, düğünlerde çalarak gelir elde ediyorsanız bu bir suçtur. Sadece müzik dinlemek için bu programı indiriyorsanız hiçbir şekilde bir suç işlemiyorsunuz.

Özetlemek gerekirse müziklerden gelir elde ediyorsanız bu bir suçtur, ceza alabilirsiniz. Amacınız sadece müzik dinlemek ise bunda herhangi bir sakınca bulunmuyor.

Tubidy Ücretli mi?

Tubidy’i kullanmak tamamıyla ücretsizdir. Buna rağmen uygulama içerisinde gezinirken zaman zaman çeşitli reklamlarla karşılaşabilirsiniz. Ayrıca reklamları kaldırmanın bir yolu yoktur. Yani bu platform, belirli ücretler karşılığında uygulamanın reklamsız lisansını yayınlamamış. Eğer reklam görmek istemiyorsanız önceden indirmiş olduğunuz müzikleri internet bağlantınız kesikken dinleyebilirsiniz.

Tubidy’e internet üzerinden, Google Play ve AppStore üzerinden ulaşabilirsiniz. Tubidy.mobi adresi üzerinden hiçbir indirme işlemi yapmadan müzik veya video izleyip dinleyebilirsiniz. Eğer dinlediğiniz müzikleri telefonunuzda depolamak istiyorsanız Google Play ve AppStore arama bölümlerine “Tubidi” yazıp arayarak Tubidy programını cihazlarınıza indirebilirsiniz.

Programın boyutu yaklaşık 45 MB’dır. Platform aracılığıyla sevdiğiniz müzikleri favoriler listenizde tutabilirsiniz. Ayrıca indirdiğiniz şarkıları ilgi alanınıza göre listelere ekleyerek istediğiniz zaman bu listelere ulaşabilirsiniz. Programın ayarlar bölümünden dil seçeceğini değiştirebilirsiniz. Hatta indireceğiniz medya dosyalarının kalitelerini belirleyebilirsiniz.

Tubidy Nasıl Kullanılır?

Tubidy Nasıl Kullanılır?

Tubidy’nin oldukça basit bir kullanımı var. Servisten faydalanabilmek için üye olmanız gerekiyor. Ardından dinlemek istediğiniz şarkıyı arama çubuğuna yazdıktan sonra çıkan şarkıyı seçip dinlemeye başlıyorsunuz.

Şu an için yalnızca İngilizce dil seçeneği ile hizmet veren bu servise üye olmak için internet sitesine gitmeniz; ardından “My Account” sekmesine tıklamanız gerekiyor. Bunun ardından “Login” sekmesine tıklayın. Sonrasında hemen alttaki “Sign Up To Tubidy” kutucuğundaki bilgileri doldurarak üye olun.

Bu noktada sizlerden kullanıcı adı, şifre, cinsiyet, yaş aralığı ve doğrulama kodu isteniyor. Bunları doldurduktan sonra “SIGN UP” butonuna tıklayın. Tüm bu işlemler yalnızca birkaç saniye sürüyor. Bunun ardından keyifli bir deneyime kavuşuyorsunuz.

Tubidy Müzik İndirme Formatları Neler?

Tubidy ile bir parçaya ulaştığınızda karşınıza seçtiğiniz parçayı hangi formatta dinlemek istediğinizi çeşitlendiren ve seçmenizi isteyen bir sayfa çıkıyor. Bu seçenekler de servisin kalitesi ile ilgili. Bu noktada Tubidy servisi şu standartlarda servis veriyor.

Tubidy web sitesini güncel web tarayıcıları ile kullanıyorsanız MP3 ve MP4 formatındaki dosyaları doğrudan tarayıcıdan izlemek ve dinlemek mümkün. Ancak diğer formatlar için bu geçerli değil.

Tubidy sitesine giderek müzik dinleyebilir, indirebilirsiniz veya şarkıları şarkının klibi ile indirebilirsiniz. Android kullanıcıları ise Tubidy’nin Play Store sayfasından uygulamayı indirebilir.

Exit mobile version