Truth Social Uygulaması Yeniden Play Store’da

Donald trump'ın Truth Social adlı sosyal medya uygulaması Play Store'da yayımlandı. Google'ın endişeleri sona ermiş gibi görünüyor.

Donald Trump'ın Truth Social Uygulaması Play Store'a Girdi

Google, Eski Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump’ın Truth Social adlı sosyal medya uygulamasının Play Store’a girmesine izin veriyor. Google’ın içerik denetleme politikaları ile ilgili endişelerinden ötürü uygulama aylardan beri Play Store’dan uzak tutuluyordu ama Google sonunda uygulamanın eklenmesine izin verdi.

Ağustos ayından bu yana uygulamanın onaylanması için bekleme süreci devam ediyordu. Apple’ın resmî uygulama mağazası App Store’da daha erken indirilmeye açık hâle gelmiş olsa da Android tarafında kullanıcıların web sürümünü kullanması ya da üçüncü taraflardan indirmesi gerekiyordu.

Google ise uygulamada şiddete teşvik eden içerikler de dahil olmak üzere sakıncalı olabilecek tüm içeriklerin denetlenmesi ile ilgili birtakım sorunlar olmasını gerekçe göstererek uygulamanın Play Store’da yer almasına izin vermiyordu.

Truth Social Uygulaması Play Store’a Girdi

Google, kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe sahip uygulamalarda şiddet ögelerine sahip içeriklerin yayılmasını önlemeye yönelik politikalara sahip olduğundan uygulamalar için sıkı bir denetim politikası izliyor.

Trump’ın uygulamasının da ağustos ayında Android için piyasaya sürüldüğünde Google’ın politikalarına uygun bir uygulama olmadığı belirlenmişti. Görünüşe bakılacak olursa şirketin uygulamada kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriklerle ilgili endişeleri ortadan kalktı.

Sonuç olarak Amerika Birleşik Devletleri’nin eski başkanı Donald Trump’ın Twitter, Facebook gibi sosyal medya platformlarından yasaklanmasının üzerine kurduğu sosyal medya platformu artık Play Store’dan da indirilebiliyor.

Geçen günlerde Trump’ın Facebook ve Instagram yasağının da yakın bir zamanda kalkabileceğine yönelik tahminler oluşmuştu.

Exit mobile version