Tropikal İklim Nedir, Özellikleri Nelerdir?

Tropikal iklim nedir, özellikleri nelerdir, nerelerde görülür, bu bölgelerde hangi meyveler yetişir? Merak edilen tüm soruları yanıtladık.

Tropikal İklim Nedir

Tropikal iklim nedir, özellikleri nelerden oluşur, hangi bölgelerde görülür? Tropikal kelimesi genellikle kişilerin tatil yapmaktan en çok keyif aldığı sıcak bölgelerden bahsederken kullanılır. Esasında bu kelimenin oldukça farklı bir anlamı vardır.

Bu makalenin devamında söz konusu iklimin genel özellikleri ve hangi bölgelerde görüldüğü de dahil olmak üzere hakkında en çok yöneltilen soruların yanıtını bulacaksınız.

Tropikal İklim Nedir, Nerelerde Görülür?

Bu iklim, değişken bir süre boyunca yağışlı ve kurak mevsimlerin görüldüğü bir iklim kuşağıdır. Yılın en azından bir bölümünde yağış alan bölgelerdir. Buradan da anlaşılabileceği üzere bu bölgeler tamamen kurak değildir. Mevsimler, yağış oranına göre belirlenir. Kurak mevsim yaz, yağışlı mevsim ise kış olarak adlandırılır.

Kullanıcıların sorduğu başka bir soru da bu iklim hangi yerlerde görüldüğü ile ilgilidir. Peki, tropikal iklim nerelerde görülür? Bu iklimin görüldüğü bölgelere örnek olarak Brezilya’daki Amazon Havzası, Afrika’daki Kongo Havzası ve Malezya ve Endonezya’nın yağmur ormanları gösterilebilir.

Tropikal İklim Özellikleri Nelerdir?

Tropikal Bölgelerde Yetişen Meyveler

Tropikal Koşullarda Yetiştirilebilen Besinler

Unutulmamalıdır ki tropik bölgelerde en iyi şekilde yetişen bitkiler, tropik bölgelere özgü bitkilerdir. Bazı bitkiler için hiç çaba sarf etmek gerekmezken bazı bitkileri yetiştirmek biraz çaba harcamayı gerektirebilir.

Tropikal Bölgelerde Görülen Hayvanlar

Exit mobile version