TP-Link RE270k akıllı prizli Wi-Fi Genişletici inceleme

Hem ağ genişletici yelpazesindeki, hem de akıllı priz yelpazesindeki ürün gamına ortak bir katkıda bulunmak isteyen TP-Link, kurulduğu 1996 yılından beri iddia ettiği “modern bağlantılı yaşamına” çözümler üretmeye devam ediyor. 120’den fazla ülkede hizmet verdiği bir çok alana, akıllı ev kategorisini de ekleyen ve günün değişen ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan TP-Link, bulut kamera sistemleri, akıllı ampüller, akıllı anahtarlarla beraber, akıllı prizleri de geliştirmeye devam ediyor.

TP-Link hali hazırda 2 adet modeli bulunan akıllı priz kategorisine, hem ağ genişletici, hem de priz özellikli RE270K modelini ekledi. Daha önceki ağ genişletme ürünlerinin sadece 2 tanesinde priz çıkışı veren ama bunların hiç birinde akıllı priz kontrolü sunmayan TP-Link, bu ürünü ile iki eşsiz özelliği bir araya getiriyor. Bu hamle ile ürünlerini “akıllandıran” marka, ilintili ürün gamlarını da birbirine yaklaştırarak komple bir çözüm üretme gayretinde. Akıllı ampül, akıllı priz, akıllı kamera ve akıllı anahtar devreleri ile evlerimizin kontrolü artık istediğiniz yerde.

 

İlk olarak ağ menzil arttırıcı özelliğini tanımlayacak olursak, bunlar düşük olan kablosuz ağ sinyalinin gücünü arttırarak, bu sinyali bulunduğu alanda tekrar eden cihazlar. Evinizin ya da iş yerinizin büyüklüğünden dolayı sinyalin çekmediği durumlarda çok fazla ihtiyaç duyduğumuz kablosuz ağ menzil genişleticilerde arayabileceğimiz hemen hemen her özelliğin fazlasını sunan RE270K, herhangi bir router ya da erişim noktasına bağlanabilen, kolay kurulumlu bir ürün.

Tak çalıştır özelliği ile karmaşık ayarlar gerektirmeyen RE270K, evinizdeki kablosuz ağ sinyalini güçlendirerek erişimin olmadığı ölü noktaları ortadan kaldırıyor. RE270K bunu yaparken kendisini en uygun yere konumlandırmanız için Kasa adlı uygulaması ile size yardımcı oluyor. Kasa adlı uygulaması ile kurulum ayarlarını da kolayca yapabiliyorsunuz.  Teknik olarak bakacak olursak RE270K, 2.4GHz ve 5GHz desteği sunuyor. Bu sayede 5GHz bağlantısı olmayan modeminizin, 2.4GHz sinyalini alıp 5GHz şeklinde yayabilir ve 433Mbps hızında kullanabilirsiniz. ürünün uygulaması, bu konuda sizi kolay bir şekilde yönlendirebiliyor ve yaydığınız 2.4GHz veya 5GHz ağ sinyallerine, modeminizden farklı şifreler ve isimler verebiliyorsunuz. 

 

Tasarımına gelecek olursak ürünün 2 adet anteni var ama bunları şık bir şekilde gizlemiş. Katlanabilir anten tasarımını beğendiğimizi söyleyebiliriz. Yan tarafında kablolu paylaşıma olanak sağlayan Ethernet Gigabit girişi bulunan RE270K’nın diğer tarafında ise LED ve reset tuşları bulunuyor. Şık bir led aydınlatmalı güç butonu da ürünün ön yüzeyinde bulunuyor. ürünün LED bildirimlerini ise uygulamadan kapatmak mümkün.

ürünün akıllı priz özelliği bulut bağlantısı yine uygulama üzerinden kolayca kullanılabiliyor. Prizi uygulama üzerinden açıp kapattığınızda LED aydınlatmalı güç ışığı sönerken, ufak da bir ses çıkararak sizi bilgilendiriyor. İstediğinizde uzaktan erişim ile açıp kapattığınız prizi, yazılım üzerinden de programlayabiliyorsunuz. Böylece prizdeki ürününüz belirttiğiniz saatlerde açılıp kapanıyor. Akıllı priz özelliğini Amazon Alexa ile kullanabildiğinizi hatırlatalım. Akıllı ev ürünlerinin bu şekilde entegre çalışabilmeleri elbette çok önemli. 

TP-Link RE270k Fiyatı: 299 TL

Artıları
– Kolay kurulum, 
– iOS ve Android uygulama desteği,
– Şık tasarım,

Eksileri:
– Yazılımının İngilizce olması

Exit mobile version