TP-Link Neffos X1 Max inceleme

Yzn: Kemal Metin

özellikle ağ ürünleri ile tanıdığımız TP-Link, tüketicilerin yoğun ilgi gösterdiği, her yıl yapılan ve en yeni teknolojilerin tanıtıldığı Uluslararası Elektronik Fuarı (IFA) 2016’da tanıttığı Neffos serisi akıllı telefonların, 3. ve son serisi X1 serisini ülkemizde de satışa sundu. Bir süredir satışı yapılan Neffos serisi akıllı telefonları ile pazarda kendine yer edinmeye çalışan TP-Link, son tanıttığı iki modelle karşımızda Neffos X1 ve Neffos X1 Max.

Neffos X1 Max, tasarımı ile bulunduğu fiyat segmentinde kolaylıkla farkediliyor. Bulut grisi ve altın renk seçenekleri ile son kullanıcıya sunulan telefon, yekpare alüminyum bir gövdeyle geliyor. TP-Link’in “naziklik ve dinamiklik arasındaki dengeyi kurmak” mottosu ile tasarımına da bir hayli özendiği Neffos X1 Max, %76 gibi iyi bir ekran/gövde oranı ile tasarlanmış.

 

Yeni trend teknolojilerden olan TDDI (touch and display driver integration) teknolojisi ile inceltilmiş, hafifletilmiş ve hassasiyeti artırılmış 5.5 inç ekrana sahip Neffos X1 Max, FHD çözünürlüğe ve 401 PPI (piksel yoğunluğu) değerine sahip. Parmak izi tutmayan bir yüzey ile kaplanmış ekran ve yuvarlatılmış kenar tasarımı ile elinizde tuttuğunuzda olduğundan daha ince hissettiriyor, en kalın noktası 7.95mm. Neffos X1 Max arka yüzeyindeki kamerasını ve parmak izi okuyucusunu ufak bir çıkıntı ile gruplamış. Hatta parmak izi sensörü de, kameranın lensinden ayırt edebilmek için girinti şeklinde tasarlanmış. Parmak izi sensörünün konumunun günlük kullanımda ilk andan itibaren hiç garipsenmediğini söyleyebiliriz. Parmak izi sensörü ile kamera lensi arasında da çift tonlu flaş bulunuyor. 

Sağ kenarında açma/kapama tuşu ve ses tuşları bulunan Neffos X1 Max’in sol tarafında ise sim kart girişinin hemen üstünde, telefondaki tüm bildirimleri sessize alan mekanik bir tuş bulunuyor. Bu sayede telefonu açıp herhangi bir menüye girmeye gerek kalmadan telefonu sessize alabiliyorsunuz. çok yaygın olmayan bu tuşun kolay kavranması için tırtıklı bir yüzeye sahip olmasını beğendimizi söyleyebiliriz. Kulaklık girişi ve mikrofon telefonun üst kısmında yer alırken, alt yüzeyde ise simetrik bir tasarıma sahip mikrofon ve mono hoparlör bulunuyor. ön yüzde ise menü tuşunun sağında ve solunda birer adet kapasitif tuş yer alıyor. “Son uygulamalar” ve “geri” fonksiyonları olarak kullanılan bu tuşların yerleri menüden değiştirilebiliyor. Fakat bu tuşların aydınlatmalarının olmamasını günlük kullanımda alışana kadar sorun yarattığını söylemeliyiz.

 

Helios P10 işlemci ile 4 adet 2.0GHz, 4 adet de 1.2GHZ çekirdek hızına sahip Neffos X1 Max, küçük kardeşi Neffos X1’den çekirdek hızı olarak biraz daha hızlı (X1 4 adet 1.8GHz, 4 adet 1.0GHz). 3GB RAM + 32GB ROM ve 4GB RAM + 64GB ROM seçenekleri ile gelen Neffos X1 Max’in iki modeline de 128GB hafıza kartı takılabiliyor. Cat4 ağ standardını destekleyen Neffos X1 Max, 150Mbps indirme, 50Mbps yükleme hızına sahip.  Gps dışında Glonass (Rusya tabanlı 24 uydu ile) uydu konumlama sistemine de sahip olan Neffos X1 Max, Gps’in çekmediği yerlerde ikinci bir alternatife de sahip.

Sony IMX258 sensöre sahip arka kamerası PDAF odaklama ile 0.2 saniyede odaklama vaat ediyor. f2.0 diyafram açıklığı ile ortalama bir ışık toplama kapasitesine sahip kameranın görüntü kalitesi ise oldukça iyi. özellikle kamera yazılımının profesyonel ayarlara izin vermesini kullanıcıların beğeneceğini düşünüyoruz. ön kamera ise 5MP çözünürlükte ve vasatı aşamıyor. 3000mAh pil kapasitesine sahip olan Neffos X1 Max, hızlı şarj ile 30 dakikada %50 şarj olabiliyor. Parmak izi okuyucusunun da oldukça hızlı olduğunu söyleyebiliriz; ekran kapalıyken dahi 0.2 saniyede tanımlama yapabiliyor.

Kutudan Android 6.0 ile çıkan Neffos X1 Max, Android 7.0 güncellemesini aldı. İnceleme yaptığımız anda 7.0 güncellemesi dışında, kullanıcı iyileştirmeleri adı altında ikinci bir güncelleme daha alan Neffos X1 Max kullanıcıya bu konuda güven veriyor.

Neffos X1 Max Satış Fiyat: 1,149 TL

 

Neffos X1 Max Artıları:

– Tasarım

– Fiyat/performans

– Arka kamera

– Parmak izi okuyucusu

Neffos X1 Max Eksileri:

– Kapasitif tuşların aydınlatmasının olmaması

– ön kamera

Exit mobile version