TP-Link EAP613 Erişim Noktasını Çıkardı

TP-Link, kurumlar için Wi-Fi 6 teknolojisine sahip yeni erişim noktası olan EAP613 modelini kullanıcılara sundu. İşte bu cihazın özellikleri ve tüm detayları...

TP-Link, ayrıca kurumsal ağ çözümleri alanında da iddialı olan bir şirkettir. Kolay kurulum ve yönetim imkanı sunan güvenli bir erişim noktası (access point-AP) ailesine WiFi 6 teknolojisine sahip yeni bir model ekledi. EAP613 model erişim noktası, zarif ve şık tasarımıyla kolayca her yere kurulabilir ve güçlü, güvenli ve geniş bir WiFi ağı oluşturabilir.

Bu ürün, WiFi 6 teknolojisi sayesinde yüksek kablosuz hızlar sunarak toplamda 1775 Mbps’ye kadar kablosuz hızlara ulaşabilir. Aynı anda çok sayıda cihazın ağa yüksek performansla erişebilmesi ve daha fazla veri kodlanabilmesi gibi WiFi 6 teknolojisinin sunduğu avantajlar, kurumsal ağlar için özel olarak geliştirilmiş olan bu erişim noktasında bulunmaktadır.

Bulut Tabanlı Yönetim Sistemi Avantajı

TP-Link’in bu ürünü, yönetim açısından da kurumlara önemli avantajlar sunan yüzde 100 bulut tabanlı Omada SDN yazılımı desteğine sahiptir. Tüm erişim noktaları ve TP-Link’in diğer kurumsal ağ ürünleri tek bir cihazdan ve her yerden kolayca yönetilebilir. Ağ anahtarları (switch’ler), router’lar ve erişim noktalarının tek bir yerden yönetilebilmesi, kurumlara hem maliyet hem de zaman tasarrufu sağlar. Örneğin, her cihaz için tek tek ayar değişiklikleri yapmak zorunda kalmadan bir ayar değişikliği tek bir işlemle gerçekleştirilebilir. Ayrıca, otomatik kanal seçimi ve güç ayarlaması özelliği sayesinde ağ performansı en üst düzeyde tutulabilir.

Omada SDN paketini kullanmak isteyen kurumlar, bulut depolama ücreti olarak belirli bir ücret öderler. Bu paketi kullanmak istemeyenler ise PC veya Omada denetleme donanımı (OC200 veya OC300) üzerinden ücretsiz yönetim yazılımıyla erişim noktalarını yönetebilirler. Kurumlara ağ yönetimi konusunda esneklik sağlanır; buluttan, web arayüzünden veya Omada uygulamasıyla cihazların yönetimi yapılabilmektedir.

TP-Link EAP613 Erişim Noktasındaki Mesh Teknolojisi, Yüksek Güvenlik ve Diğer Avantajlar…

EAP613 erişim noktası, Omada Mesh teknolojisini kullanmaktadır. Bu sayede cihaz kurulumları kolaylaşır. Mesh özelliği sayesinde kablo ile erişilemeyen bölgelerde, cihaz diğer erişim noktasıyla WiFi üzerinden eşleşerek çalışır hale gelir. Bu, daha az kablo kullanımıyla maliyet ve zaman tasarrufu sağlar. Ayrıca, Otomatik Akıllı Rota Seçimi özelliği ağ performansının sürekli yüksek kalmasını sağlar. Bir erişim noktasında sorun yaşanması durumunda, otomatik olarak ağdaki başka bir erişim noktası devreye girer ve bağlantılarda herhangi bir kesinti olmaz.

Kurumsal ağlarda bağlı cihazlar genellikle sabit değildir. Özellikle AVM’ler, okullar, hastaneler gibi kurumsal ağlarda hareket halindeki bağlı cihazların kesinti yaşamadan dolaşması için Hızlı Geçiş (Roaming) özelliği bulunmaktadır.

EAP613, WPA3 desteği ile kurumsal ağların güvenliğini en üst düzeyde tutmak için çeşitli güvenlik özelliklerine sahiptir. Farklı SSID özelliğiyle (16 adede kadar), farklı adlara ve şifrelere sahip misafir ağları oluşturmak mümkündür. Ayrıca, SMS, Facebook ve 802.1x kimlik doğrulama gibi özellikler ağ güvenliğini artırırken kurumlara kimlik doğrulama sayfasında tanıtım yapma imkanı sunar.

EAP613, bant yönetimi, yük dengeleme ve airtime fairness gibi ağ verimliliğini artıran özelliklere sahiptir. Ayrıca, son derece ince bir gövdeye (33.6 mm) sahiptir, bu da yerden tasarruf sağlar ve her yere kolayca kurulmasını sağlar. Montajı da kolay olan bu ürün, şık tasarımıyla her ortama uyum sağlar.

TP-Link EAP613 hakkında ayrıntılı bilgi için tıklayın.

 

Exit mobile version