TP-Link Archer VR2800 Modem Router inceleme

Yzn: Kemal Metin

TP-Link”in günümüz şartlarında süper hızlı kategorisine rahatlıkla konuşlanan modemi, archer serisinin yeni ve en son üyesi TP-Link VR2800 adsl/adsl2/adsl2+/vdsl2 destekli modemini inceliyoruz. ürünün kutusunu elinize aldığınızda sıradan modemlerden daha ağır olduğunu hissedeceksiniz. Zira modemin kendisi de kalitesiniz hissettirecek bir ağırlıkta. Şık bir tasarıma sahip olan TP-Link VR2800, 4 adet anteni ile, bu modem hızlıdır hissini şeklen bile veriyor aslında. Cihaz kesinlikle amatör tip oyuncak hisli modemlerden değil.

Kutudan modem, şarj adaptörü, modeme monte edeceğiniz dört adet anten, ethernet ve 2 adet telefon kablosu ve vdsl splitter çıkıyor. 2 adet telefon kablosu sanırım modem ve telefon için ayrı ayrı düşünülmüş. İlk kez modem bağlanacaksa ayrı olarak kablo arama derdinizi de TP-Link düşünmüş. Ufak ama ince bir ayrıntı. İçerisinde Türkçe kurulum kılavuzu mevcut ve zaten kolay olan kurulumunu hızlıca yapmanızı sağlıyor.

TP-Link VR2800’in kurulumu yeni nesil modemlerin çoğunda olduğu gibi gayet kolay. öncelikle modem olarak mı router olarak mı kullanacağınıza göre, doğal olarak farklı şekilde kurulumları mevcut. Kurulum için ethernet kablosu ile bağlanmanız gerekmiyor, bütün ayarları kablosuz ağa bağlanarak yapabilmektesiniz. TP-Link”in ürünleri için geliştirdiği tether isimli uygulamayı akıllı telefonunuza kurarak buradan da hem kurulum hem de sonrası için ayarlarınızı yapabilirsiniz, ağınıza katılan diğer cihazları yönetebilirsiniz.

Kullananlar zaten biliyordur ancak yeni kullanmaya başlayanlar için çok kolay ve pratik bir uygulama yapılmış ve ağ yönetimini bizim gibi ev kullanıcıları için çok basit hale getiriyor. Modem olarak kullanacaksanız splitter aracılığı ile telefon kablonuzu dsl portuna, router olarak kullanacaksanız da modeminizden çıkan ethernet kablonuzu wan portuna takarak, ister kablosuz veya kablolu olarak bilgisayarınızdan, ister tether uygulamasını kurduğunuz akıllı telefonunuzdan kablosuz olarak, yönlendirilen adımlarda bilgileri girerek kolayca kurulum yapabilirsiniz. Sıradan bir kullanıcı için gayet basit adımlarla ürün kendisini kurmakta diyebilirim.

 

Gelelim performans ve teknik özelliklere; TP-Link VR2800 ülkemiz şartlarında fiber hariç bütün bağlantıları destekliyor. Ancak fiber modemlere router olarak da kullanabiliyorsunuz. Adsl/adsl2/adsl2+ ve vdsl2 desteği olan modem ülkemiz standartlarında alabileceğiniz bütün hızları desteklemekte. Vdsl2 ile 100 Mbps ile bağlantı olanağı mümkün. Adsl standartlarında ise ülkemizde mevcut bütün hızları desteklemekte. Cihazın teknik olarak öne çıkan donanımsal özellikleri ise ayrıca güzel. çoğu modemde gözlemlenen işlemci yavaşlığı gibi sorunların bu modemde yaşanmayacağını özelliklerine bakarak söyleyebiliriz. 1Ghz çift çekirdek işlemcisi ile maksimum hızı verebilecek bir konuma gelmiş gibi duruyor cihaz.

Donanım olarak güçlü olan cihaz, performans olarak da tatmin edici. 5Ghz bandında MIMO, çoklu veri alışverişi özelliği ile 2167Mbits/sn hızına ulaşmakta olan cihaz, 5Ghz bandında fazlasıyla etkileyici bir kablosuz ağ deneyimi sunmakta. 2.4Ghz bandında 600Mbit/sn hız sunan cihaz, bu bantta da ortalamanın üstünde kalmış. Yoğun bir ağ alışverişi günümüzde çoğu ortamda zaten mevcut.

çoğu evde akıllı televizyonlar, bilgisayarlar, telefonlar derken zaten ortalama bir modem normal şartlarda yoğun bir trafiği denetlemekle uğraşmakta. Donanımsal olarak gayet kuvvetli olan ürün markanın tecrübesi ile gayet stabil olarak, yükleniyor ibaresini hayatınızdan kaldırmaya yaklaşmakta. Tabii ki modemin hizmet sağlayıcınızdan gelen bağlantıyı dağıttığını unutmamak lazım. Zira kötü bir bağlantı ile internet erişiminde mucize yaratmasını beklememek lazım. Vdsl destekli bir bağlantınız var ise ve çift haneli rakamlara ulaşabilen internet bağlantısı gereken cihaz, bulunan ortamlar için fazlasıyla yeterli ve üst sınıf bir ürün.

Son olarak cihaz bu üst kaliteyi yine görece üst seviye bir fiyata sunmakta. Desteklediği adsl ve vdsl bağlantıları, güçlü donanım ve yazılım optimizasyonu ile ürün zaten kalite sunmakta. Ancak uzun süreli bir çözüm için modem ve router olarak kullanılabilen cihaz hala tercih edilebilir durumda zira aynı segmentteki rakipleri ile fiyat konusunda pek farklı değil.

TP-Link Archer VR2800 Fiyat: 957 TL

Artıları: 
– Kolay kurulum
– Hızlı işlemci
– Bütün bağlantı tiplerini ve hızları destekliyor

Eksileri:
– Fiyatı

Exit mobile version