TP-Link Archer AX80 Yönlendirici Özellikleri ve Fiyatı

TP-Link, yüksek hızlara sahip hem kablosuz hem de kablolu internet bağlantısı sağlayan yeni bir yönlendiriciyi piyasaya sürdü. Archer AX80 yönlendirici, öne çıkan özellikleri olan VPN desteği ve benzersiz tasarımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Ağ pazarının öncü markası TP-Link®, yüksek hız ihtiyacı olan kullanıcılar için yeni bir yönlendiriciyi piyasaya sürdü. WiFi 6 teknolojili Archer AX80, hem kablosuz hem de kablolu bağlantılarda gigabit hızlara erişim sunuyor.

Sekiz akışlı çift bant desteği ile Archer AX80, kablosuz bağlantılarda 6 Gbps (4804 Mbps + 1148 Mbps) hızlara ulaşarak WiFi 6’nın avantajlarıyla birleşerek evlerde çok sayıda cihazın sorunsuzca bağlandığı ortamlarda güçlü bir WiFi deneyimi sağlıyor. Bu sayede aynı anda birden fazla cihaz ağa erişebilir ve ağda tıkanıklık yaşanmaz. Örneğin, bir cihazda online oyun oynanırken diğer cihazdan film izlenebilir. Akıllı bağlantı özelliği sayesinde Archer AX80, cihazları en iyi WiFi bandına yönlendirerek performansı optimize eder.

TP-Link Archer AX80 Yönlendiricisinin Dikkat Çeken Detayları

Archer AX80, kablolu bağlantılarda da yüksek hızlar sunar. Cihaz, toplamda 5 adet gigabit bağlantı noktasına sahiptir ve bunlardan biri 2.5 GB’lik WAN/LAN bağlantısı sunar. Bu sayede kullanıcılar yüksek hızlarda kablolama gerektiren cihazları da bağlayabilir. Archer AX80 ayrıca 1 adet USB 3.0 girişi içerir.

Archer AX80’nin tasarımı da diğer yönlendiricilerden farklıdır. Dikey dikdörtgen bir kasaya sahip olan bu yönlendirici, masa üstünde veya duvara monte edilerek kullanılabilir. Şık siyah kasasıyla her türlü ortama uyum sağlar.

Bu güçlü yönlendirici daha geniş bir WiFi kapsama alanı sunar. Çift bant destekli dört adet yüksek kazançlı anteni, WiFi sinyallerini daha geniş bir alana taşıyabilir. Ayrıca ‘hüzmeleme’ (beamforming) teknolojisi sayesinde sinyaller ağa bağlı cihazlara akıllıca yönlendirilir, böylece evin her köşesinde güçlü bir WiFi sinyali elde edilir.

Archer AX80, güçlü bir işlemciye sahiptir. Dört çekirdekli işlemci, yüksek iletim hızları ve çok sayıda cihazın sorunsuz çalışmasını sağlar. Ayrıca, TP-Link’in HomeShield güvenlik paketi ile gelir, bu paket ağa bağlı cihazların ve ev halkının daha güvenli bir internet deneyimi yaşamasını sağlar.

Archer AX80 ayrıca VPN desteği sunar. Bu sayede evdeki tüm cihazlar, her birine VPN yazılımı yüklemeye gerek kalmadan VPN sunucularına erişebilir. Yönlendirici, hem VPN hem de normal internet bağlantısını aynı anda çalıştırarak güvenlik ve esneklik sağlar.

EasyMesh desteğine sahip Archer AX80, diğer bu teknolojiye sahip ağ cihazlarıyla kolayca bir mesh WiFi ağı oluşturabilir. Archer AX80, sezgisel Tether uygulaması veya web arayüzü üzerinden kurulabilir ve kullanılabilir.

Archer AX80, Türkiye’de 4,449 TL (KDV dahil) fiyatla satışa sunuldu.

Ayrıntılı bilgi için tıklayın.

Exit mobile version