TP-Link AC1350 Archer C60 Router inceleme

TP-Link Archer C60 güzel bir tasarıma sahip, bu nedenle oyun oynama düzeninizi veya odanızın şıklığını bozmayacaktır. Router, Wi-Fi alanını genişletmek için tek veya çift bant üzerinde çalıştırılabiliyor. 

Kutuda gelenler
Archer C60, güç adaptörü ve RJ 45 kablosununda bulunduğu geniş bir kutuda geliyor, kutuda ayrıca TP-Link”in hızlı kurulum kılavuzu ve garanti belgesi de yer alıyor. Router, geri dönüştürülmüş bir karton tepsiye yerleştirilmiş; antenler sökülebilir cinsten değil, ancak router ile aynı hizaya gelecek şekilde katlanıp kutuya sığabiliyorlar.

Tasarım
Archer C60 AC 1350 büyük bir cihaz ve tasarım normal Wi-Fi router”larda gördüğümüzden biraz farklı. Router, en üstte TP-Link markasının ve LED durum ışıkları şeridinin bulunduğu beyaz parlak bir kasa ile çok şık görünüyor. Kenarları eğimli ve aşağıya doğru bakan havalandırma delikleri var. Router”ın arkasına yerleştirilmiş bağlantı noktaları, soldan sağa doğru şöyle sıralanmışlar: güç adaptörü yuvası, güç düğmesi, WPS anahtarı, reset deliği, internet (RJ45) yuvası ve dört Ethernet LAN bağlantı noktası.

Antenler de şu şekilde konumlandırılmışlar; arka tarafta iki adet 5 GHz ve bir adet 2.4 GHz anten ve yanlarda iki adet 2.4 GHz anten bulunuyor. Antenler iyi üretilmiş, plastikten yapılmış ve bağlantıyı düzgün bir şekilde yaymak için damla şeklinde (bir ucu yuvarlatılmış) tasarlanmışlar. Bunlar sökülemiyorlar, ancak evinizin her yerinde en iyi Wi-Fi alımı için ayarlanabiliyorlar.

 

özellikler
Cihazın teknik özelliklerini de şöyle sıralayalım; kullandığı kablosuz standartlar, IEEE 802.11ac/n/a 5GHz, IEEE 802.11b/g/n 2.4GHz. Frekansı 2.4 GHz ve 5 GHz. Sinyal hızı 2.4GHz”de 450 Mbps, 5GHz”de 867Mbps. İçerdiği diğer teknik özellikler: 64/128 bit WEP, WPA/WPA2, WPA-PSK/WPA-PSK2 şifreleme, kablosuz radyoya izin verilip/verilmemesi, WDS köprüsü ve WMM.

Archer C60 ile aynı anda 2.4GHz ve 5GHz bantlarında 1,35 Gbs”e kadar bir hızda tüm cihazlarınızda hızlı bir kablosuz internet elde edebiliyorsunuz. üçü 2.4 GHz ve ikisi 5 GHz olmak üzere beş anten sayesinde daha geniş bir kablosuz menzil elde ediyorsunuz. çift bantlı antenler, tüm cihazlarınızda daha iyi ve istikrarlı bir bağlantı sağlamak için, teknik sorunları ve bağlantı kopmalarını azaltıyor ve böylece vaktinizi  öncelikli işlerinize ayırabilirsiniz.

Daha iyi bir çok oyunculu oyun deneyimi elde etmek için, Archer C60″ın arkasındaki turuncu renkteki dört Ethernet LAN portunu kullanabilirsiniz. WPS düğmesi de arkada, böylece cihazları tuşa basarak bağlayabilirsiniz. Ayrıca, konukların Internet bağlantınıza girmelerini izin veren ve sağlanan WPS-PSK / WPA2-PSK2 şifrelemesini kullanarak gizliliğinizi koruyan bir konuk ağı özelliğine sahip oluyorsunuz.

 

Kurulum ve kontrol paneli 
Router”ı kurmak oldukça kolay ve basit bir iş, Archer C60’ı kurmak için ağ uzmanı olmanıza gerek yok. Router”ı güç kaynağına ve internet hattına bağladıktan sonra kontrol paneline giriş yapmanız ve ilk kurulumu yapmanız gerekiyor. Dizüstü bilgisayarınızı veya PC’nizi router”ın Wi-Fi bağlantısına bağlayın ve http://tplinkwifi.net sitesini ziyaret edin, burada temel sorular hakkında sorular soran hızlı bir kurulum kılavuzu sunuluyor. Kurulum sırasında, bantları ayarlamanız isteniyor, hangi bandın kapatılacağını seçebilirsiniz, ayrıca ayarları yaptıktan sonra da bantları açabilir veya kapatabilirsiniz.

Kontrol paneli, router ve kablolu ve kablosuz olarak bağlı cihazların sayısı hakkında bazı temel bilgiler sunuyor. Gelişmiş ayarlar sekmesi, ebeveyn kontrolleri, NAT yönlendirme, VPN sunucusu ve sistem araçları gibi ayarlarla ileri seviyedeki kullanıcılar veya ağ uzmanları için. Kontrol panelinde durum LED’ini açma / kapama ve router”ı yeniden başlatma gibi bazı seçenekler bulunmakta.

 

Performans
Performansa gelirsek, router en iyi menzil ve en yüksek hızı sunmak için birinci sınıf özellikler sunuyor. Router”ı kurmak kolay ve onu akıllı telefonunuzdan kontrol etmek için TP-Link Tether uygulaması da geliyor. Archer C60’ın kapsamı mükemmel, sinyal gücü evin her bölümünde duvarların ötesinde bile yeterince güçlü. Her seviyede en iyi Internet hızına sahip oluyorsunuz ve sinyal çubuğu her yerde tam gösteriyor.

Sonuç
TP-Link Archer C60, 232 TL”ye online olarak bulunabiliyor, bu da onu çift bant beş antenli en uygun fiyatlı router”lardan biri yapıyor. Router”ın ayarlanması kolay ve genel olarak özellikleri de iyi, kablosuz ağ gücü büyük ve geniş bir alanı kapsıyor. Bu router”ın belki de tek eksik özelliği, NAS depolama için bir USB bağlantı noktasının olmaması, ancak eğer bu sizin için şart değilse TP-Link Archer C60 sizin için en iyi seçenektir.

TP-Link AC1350 Archer C60 Fiyat: 232 TL

Artıları
•    Güzel tasarım
•    Beş anten

Eksileri
•    USB portu yok
•    Antenler kullanıcı tarafından değiştirilebilecek tipte değil

 

Exit mobile version