Toyota Yeni Konsept Araçlarını Tanıttı

Toyota, bugün başlayan 2022 Tokyo Auto Salon'da, GRMN Yaris dahil olmak üzere üç farklı konsept aracı sergiliyor.

Toyota, 2022 Tokyo Auto Salon’da, üç farklı konsept aracını sergiliyor.

Toyota, Japonya’da yeni bir yol otomobilinin habercisi olacak şık bir Toyota GT3 racer ortaya koydu. Ayrıca dayanıklı bir plug-in hibrit Lexus NX crossover’ı sergiledi. Son olarak ise Lexus’tan hidrojenle çalışan bir eğlence arabası ve sportif bir GRMN Yaris hot hatchback dahil olmak üzere yeni konseptler sundu.

Seri Üretimi Olacak

Gazoo Racing Başkanı Koji Sato,  GR GT3 Concept’in prototip olarak görücüye çıkacağını söyledi. Toyota, araca global GT3 serisinde girecek. Bu da otomobilin seri üretim modeline dayanması gerektiği anlamına geliyor.

Sato ve Toyota Başkanı Akio Toyoda, geleneksel otomobil şovlarının azalmasına rağmen otomobil hayranları arasında popülerliğini koruyan yıllık özelleştirilmiş otomobil fuarı Tokyo Auto Salon için Cuma günü çevrimiçi bir sunumla otomobilleri tanıttı.

Yöneticiler, bir yarış garajı gibi kurulmuş, bir dizi yedek parça ve etrafa saçılmış yağ tenekeleriyle dolu bir sahnede sıradan araba konuşmaları yapıyorlardı.

Uzun kaputu, sivri burnu ve eğimli arka ucuyla siyah GR GT3 Concept, şu anda Toyota veya Lexus serisindeki hiçbir şeye benzemiyor. Ancak çizgiler dördüncü nesil A80 Toyota Supra’ya geri dönüyor.  Belki de Toyota 2000GT’nin ve hatta Lexus LFA’nın siluetini kanalize ediyor.

Sato, GT3 araçlarının Nurburgring ve Le Mans’ta 24 saatlik yarışlarda yarıştığınısöyledi. Ayrıca Gazoo Racing’in gelecek motor sporları sezonları için niyetlerine bir göz attığını kaydetti.

Gazoo Racing şu anda Lexus RC F tabanlı bir GT3 yarış arabası kullanıyor.

Sato, “İlk sipariş, yarışı kazanan bir araç ortaya çıkarmaktı.” dedi.

Yaris GRMN Piyasaya Çıktı

Toyota’nın ayrıca Yaris performans hatchback’inin GRMN versiyonu da piyasaya çıktı. Yarış özelliklerine göre üretimi gerçekleşmiş 268 beygirlik, 1,6 litrelik üç silindirli GRMN Yaris, tam dolu “Devre Paketi” için 7.32 milyon yen (64.000 $) ile başlayacak. Ayrıca araç 8.47 milyon yen (74.000 $) ile zirveye çıkacak.

Toyota, teslimatların yalnızca Japonya’da bu yaz başlamasının beklendiğini söyledi.

Ayrıca Toyota için sahnede bir bZ4X GR Sport Concept, Toyota’nın büyük lastikler, spor koltuklar ve karamsar gövde panelleriyle yaklaşan bZ4X tamamen elektrikli crossover’ının değişmiş bir versiyonu vardı.

Lexus premium tarafında, Japonya’nın en iyi otomobil üreticisi, Kasım ayında satışa çıkan eklenti varyantının daha güçlü bir versiyonu olan NX PHEV Offroad Concept’i sergiledi.

Lexus ayrıca, Recreational Off road Vehicle’ın kısaltması olan bir ROV Concept’i de piyasaya sürdü. Bu iki koltuklu buggy tarzı arazi aracı, tercihe göre dört tekerlekten çekişli oluyor.  Araç, Hidrojen yakan 1.0 litrelik, üç silindirli bir motora sahip.

Her iki Lexus aracı da “demir oksit” gövde renginde sergiye çıktı.

Exit mobile version