Toyota Redwood ile Elektrikli Araçların Pillerini Dönüştürmeyi Planlıyor

Toyota, Tesla kurucu ortağı olan Redwood şirketinin projesiyle elektrikli araç pillerini geri dönüştürecek. Redwood Materials elektrikli araç üretimine katkıda bulunmak istiyor.

Toyota, araç akülerini toplamak ve geri dönüştürmek için Tesla’nın kurucu ortağı JB Straubel tarafından yönetilen bir pil geri dönüşüm şirketi olan Redwood Materials ile ortaklık kuruyor. Plan, eski, yıpranmış pilleri almak ve onları yenilemek ya da malzemelerinin yeni piller oluşturmak için kullanılabilmesi için parçalamak.

Redwood, özellikle bir pil hücresinin iki ana bileşeni olan anotlar ve katotlar için malzeme üretmeyi planlıyor. Şirketin nihai hedefi, eski EV’lerden pilleri alıp yeni arabalar için pillere dönüştürdüğü anlamına gelen “elektrikli araçlar için kapalı döngü tedarik zinciri” oluşturmaktır.

Toyota şu anda ilk uzun menzilli pilli elektrikli aracını piyasaya sürüyor olsa da, pillerinin hala nispeten yeni olduğu göz önüne alındığında, daha yeni arabalar ortaklığın çabalarının şu anki odak noktası değil.

Toyota ve Redwood Yaşı Büyük Elektrikli Araçlara Odaklandı

Bunun yerine Toyota ve Redwood, 20 yaşın üzerinde ve kullanım ömürlerinin sonuna yaklaşan “pilli elektrikli araçların ilk dalgasına” odaklanıyor. Çoğunlukla bu California’daki birinci nesil Toyota Priuse’lar anlamına gelir. Redwood, gelecekte, muhtemelen Kuzey Carolina’dakine atıfta bulunarak, Doğu Sahili’nde “Toyota’nın yakın zamanda duyurulan Kuzey Amerika akü tesisi” yakınında bazı operasyonlar yapmak istediğini söylüyor.

Özellikle, Redwood’un araç akülerini geri dönüştürme teknolojisi ve yöntemleri tam olarak denenmiş ve doğru değildir. Şirket, Ford ve Volvo’nun ortak olduğu, Şubat ayında ömrünü tamamlamış elektrikli araçlarla ilgilenme programını başlattı. Redwood, bir süredir araçlardan gelen pilleri işlemeyi planlıyor olsa da, bunu büyük ölçekte yapma kapasitesi nispeten test edilmemiş durumda.

Salı günü şirket, geri dönüşüm için yılda yaklaşık altı gigawatt-saat değerinde pil aldığını söyledi. 2025 yılına kadar 100 GWh değerinde bileşen üretmeyi umuyor ve 2030 yılına kadar bunun beş katının olması hedefleniyor.

Bu planlar en hafif tabirle iddialı görünüyor. Ancak Bloomberg’in işaret ettiği gibi, çok fazla teşvik var. EV pilleri yapmak son derece pahalıdır ve bazı şirketler bunu büyük ölçekte yapmakta zorlanıyor. Bu da EV üretme yeteneklerini engelliyor. Bu süreç yakın zamanda ucuzlayacak gibi görünmüyor, bu nedenle otomobil üreticilerinin geri dönüşüm çabalarını araması ve fon sağlamasına yardımcı olması için kesinlikle teşvik var.

Exit mobile version