Toyota C-HR, 2018 yılının en çok satan hibrit otomobili oldu!

Toyota

Japon otomobil devinin kompakt SUV sınıfındaki temsilcisi Toyota C-HR, 2018 yılında dünyada en çok tercih edilen hibrit otomobil oldu. Oldukça tutumlu olan araç dünya genelinde toplamda 202 bin 289 adet satarak büyük bir başarıya imza attı.

Toyota C-HR en çok Avrupa’da sattı

Toyota C-HR modeli Türkiye ve Japonya fabrikalarında üretilen bir araç. 100’e yakın ülkeye ihraç edilen otomobilin en çok satıldığı kıta ise Avrupa oldu. Bu pazarda toplamda 141005 adetlik bir satış rakamı tutturan Toyota C-HR, 2016 yılından beri üretimde olan bir model.

Bünyesinde bir çok hibrit otomobil barındıran Toyota, ilk hibrit aracı olan Prius’u 1997 yılında satışa sunmuştu. Çevreci ve ekonomik yapısıyla göz dolduran hibrit otomobiller kendi kendini şarj edebilme özelliğine sahip. Böylelikle herhangi bir şarj istasyonunda mola verip kablolarla uğraşmak zorunda kalmıyorsunuz. Hem benzinli hemde elektrikli motora sahip olan hibrit araçlar genel olarak şehir içi ve düşük hızlı sürüşlerde elektrik motorlarını kullanıyor. Araçtan performanslı ve hızlı bir sürüş istediğinizde ise devreye benzinli motor giriyor. Toyota’nın hibrit otomobillerinin ülkemizde de oldukça tutulduğunu belirtmeden geçmeyelim.

Exit mobile version