Toyota ABD pazarına elektrikli araçlarını tanıtacak

Dünyanın önde gelen otomobil üreticisi olan Toyota, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, nihayet Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk toplu pazarına tamamen elektrikli araçlarını tanıtacak. Ancak araç tipi veya fiyatlandırma hakkında daha fazla ayrıntı vermedi.

Toyota daha önce Volkswagen, General Motors ve diğerlerinin ayak izlerini takip ederek birden fazla EV‘ye güç verebilen yeni bir esnek platformda elektrikli bir SUV geliştirdiğini söylemişti. İki yeni EV, belirtilmemiş bir Toyota hibridiyle birlikte duyurulacak.

Tesla UWB ile sorunsuz açılacağını iddia ediyor

TOYOTA ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Toyota Kuzey Amerika’nın satıştan sorumlu başkan yardımcısı Bob Carter, “Yaklaşık 25 yıl önce Prius’un öncü lansmanıyla başlayan elektrifikasyonda lider olmaya devam ediyoruz. Toyota’nın yeni elektrikli ürün teklifleri, müşterilere ihtiyaçlarına en iyi uyan çok sayıda güç aktarma organı seçeneği sunacak.” dedi.

Toyota, emisyonları azaltmak ve yakıt ekonomisini artırmak için elektrik motorlarına dayanan hibrit araçların öncülüğüne ve yaygınlaşmasına yardımcı oldu. Ancak diğer birçok büyük otomobil üreticisinin aksine, Çin dışında tamamen elektrikli araçlara yatırım yapmaya direndi. ABD’de şimdiye kadar yalnızca bir tamamen elektrikli araç satıldı: Rav4 EV. Birkaç farklı biçimde mevcuttu, ancak Toyota sadece birkaç bin tane yapıp sattı.

Toyota duyurusunda hibrit modellerinin başarısını lanse etti. Ancak bir kez daha neden tamamen elektrikli araçlara direndiğine dair zayıf bir argümana dayandı. Şirket, tamamen elektrikli ve hibrit araçların toplam sera gazı emisyonlarının “yaklaşık olarak aynı … pilleri şarj etmek için kullanılan ortalama ABD enerji şebekesi için elektrik üretimi tarafından oluşturulan kirleticiler hesaba katıldığında” olduğunu bulan dahili bir araştırma yaptığını söylüyor.

Görünüşe göre ele alınan tartışmalı bir fikir, ancak bu argüman, tamamen elektrikli araçların yalnızca yenilenebilir enerji şebekenin daha fazlasını oluşturması nedeniyle daha temiz hale geldiğini göz ardı ediyor.

Yine de bu, Toyota’da popüler bir düşünce tarzı; Şirketin milyarder CEO’su Akio Toyoda Aralık ayında yaptığı açıklamada, elektrikli araçların kısmen elektrik santrali emisyonları nedeniyle aşırıya kaçtığına inandığını söyledi. Bu, en sevdiği yanlış bilgi parçalarından biri olduğu için petrol endüstrisinin kulaklarına müzik olmuş olmalı.

Exit mobile version