Togg Evreninin Tüm Bilinmeyenleri

Geri sayım başladı… “Bir otomobilden fazlası” vizyonuyla 29 Ekim 2022’de banttan inecek Togg, kendini bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyor. Peki Togg’un detaylarında neler var? Tüm süreç nasıl gelişti, akıllı cihaz tanımı, mobilite ekosistemine dair öne çıkanlar, batarya ve üretim konuları gibi merak edilen soruların yanıtlarına hazır mısınız? Newtech olarak akıllardaki soruların yanıtlarını, Togg evreninin tüm bilinmeyenlerini siz değerli okurlarımız için derledik…

Togg, fikri mülkiyet haklarına Türkiye’nin sahip olduğu, küresel ölçekte rekabet edecek global USECASE Mobility markası. 25 Haziran 2018’de kurulan Togg, Anadolu Grubu Holding A.Ş., BMC Otomotiv Sanayi ve Ticaret A.Ş., Turkcell İletişim Hizmetleri A.Ş., Zorlu Holding A.Ş. ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin güç birliğiyle çalışmalarını sürdürüyor. Şirket, akıllı ve bağlantılı otomobiller etrafında oluşturduğu ekosistem dahilinde yeni teknolojiler, hizmetler, kullanıcı deneyimleri ve yeni iş modelleri geliştiriyor.

2022 son çeyreğinde seri üretime hazır olacağı kaydedilen Togg, homologasyon testlerinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde C segmentindeki ilk akıllı cihazı olan SUV ile pazara çıkacak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar ortak platform kullanarak 5 farklı model ve toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

TOGG: Akıllı Cihaz

Togg kendini bir teknoloji şirketi olarak tanımlıyor ve oyuncusu olduğu #YeniLig’de şirketin ilk çıktılarından birinin otomobilden daha fazlası, yani bir akıllı cihaz olacağını söylüyor. Şirket, başından itibaren akıllı cihazı tanımlarken kullanıcı odaklı, akıllı, empatik, bağlantılı, otonom, paylaşımlı ve elektrikli olarak tanımladı ve her türlü tasarımı, ürün geliştirmeyi de bu şekilde oluşturdu. Bu kavramları temsil eden UseCase Mobility kavramını tüm dünyaya anlatıp tescil ettiriyor.
Akıllı cihazın etrafında oluşturulan mobilite ekosistemi ile akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri geliştiriliyor. Togg, 2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli, sıfır emisyonlu akıllı cihazı C-SUV’u pazara çıkaracak. Ardından yine C segmentindeki Sedan ve Hatchback modelleri üretim sırasına girecek. Takip eden yıllarda B-SUV ve C-MPV’nin de aileye katılmasıyla, aynı DNA’yı taşıyan ve 5 modelden oluşan ürün gamı tamamlanacak. Togg, 2030’a kadar ortak platform kullanarak 5 farklı model ve toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyor.

Mobilite Ekosistemi

Togg, açık ve kullanıcı odaklı bir mobilite ekosistemi oluşturmak hedefiyle hem Türkiye’de hem uluslararası bağlamda iş birlikleri yapıyor, başta start-uplar olmak üzere mobilite ekosistemini şekillendiriyor ve ‘bir otomobilden daha fazlası’ için 1200’den fazla iş ortağı ile çalışılıyor.

Togg, akıllı cihazını tasarlarken, ihtiyaç duyacağı iş modelleriyle beraber o ekosistemi kurmak için de çalışmalarını sürdürüyor. Blok zinciri teknolojisi ile geliştirilen akıllı kontratlar sayesinde alt ekosistemleri birleştirerek bütünleşmiş mobilite servisleri ve kesintisiz kullanıcı deneyimi sağlıyor. Blok zinciri sayesinde dijitalize edilmiş veri ve diğer varlıklar hızlı, güvenli ve çevre dostu biçimde saklanıp transfer edilebiliyor. Akıllı yaşam, e-cüzdan, akıllı lokasyon, uzaktan güncelleme, akıllı bağlantı hizmetleri sayesinde kesintisiz bir mobilite deneyimi sunarken, yasal düzenlemeler çerçevesinde blokzinciri, TechFin ve FinTech gibi yeni nesil teknolojilerle güvenli, hızlı ve çevre dostu hizmetler sunmanın yöntemlerini geliştirmeye de devam ediyor.

Akıllı enerji çözümleri, akıllı şehirlerde akıllı yaşam çözümleri ve yeni mobilite hizmetleri gibi kullanıcılara konforlu bir mobilite deneyimi yaşatacak çözümler üzerinde çalışan Togg, SMART-iX ile akıllı bir mobilite ekosisteminde kullanıcıyı merkeze alan yenilikçi çözümler geliştirecek.

Küresel olarak tescil ettirdiği farklılaştırıcı yaklaşımı UseCase Mobility vizyonu ile kullanıcılarına kesintisiz bir deneyim yaşatmayı hedefleyen Togg, kullanıcıların anlık ihtiyaçlarını tüm temas noktalarından kişiselleştirilmiş bir deneyimle sağlamak için yaptığı çalışmalarda da global yazılım şirketi Etiya ile çalışacak. Kendi geliştirdiği yapay zekâ destekli ürün portföyü ile müşteri deneyimini esas alan dijital dönüşüm uygulamaları sunan Etiya, Togg mühendisleriyle birlikte benzersiz kullanıcı deneyimi sağlamak için dijital geliştirmelerde rol alacak.

BlindLook’un partnerlerine sunduğu kapsayıcı hizmeti belgeleyen global sertifikası EyeBrand ağına katılan Togg, fiziksel ve dijital ürünlerinin temas noktalarını adım adım engelsiz bir hale getirecek. Yapılan iş birliği kapsamında Togg’un ürün ve hizmetleri BlindLook’un ses odaklı teknolojisiyle görme engelli kullanıcılar için erişilebilir olacak.

4 kıtada, 20 ülkede ve 39 ofiste, Silikon Vadisi’nin kalbinde 400 kurumsal partnere sahip bir yenilik platformu olan Plug and Play ile iş birliğine imza atan Togg, uluslararası Mobilite Hızlandırma Programı ile start-up’lara yol gösterecek. Program kapsamında global girişimcilere mentörlük, finansal danışmanlık ve proje desteği gibi ihtiyaç duydukları her konuda destek verilecek.

Togg aynı zamanda Plug and Play tarafından desteklenen açık bir inovasyon platformu olan STARTUP AUTOBAHN’a da üye olarak, global oyuncularla birlikte mobilite alanında aktif olarak rol alacak.

TOGG Bataryası

Togg, bu alanda dünyanın en iyi teknolojilerinden birine sahip olan Farasis Energy şirketiyle ortak olarak Siro Silk Road Temiz Enerji Çözümleri San. Ve Tic. A.Ş’yi kurdu.

Şarj Alt Yapısı

Togg, Trugo ile 81 ilde 600’ün üzerinde lokasyonda 1000 yüksek performanslı şarj cihazı (DC) kurma hedefiyle çıktığı yolda şarj ağı işletmeci lisansını da aldı. EPDK’nın yayınladığı “Şarj Hizmeti Yönetmeliği” kapsamında yaptığı lisans başvurusu kabul edilen Togg, ‘Trugo’ markasıyla sektöre yüksek performans, hızlı kurulum ve geniş kapsam ağıyla giriyor. Trugo’nun şarj cihazlarıyla ortalama bir bataryanın doluluk oranı 25 dakika içinde yüzde 80’e ulaşabilecek. Elektrikli araç kullanıcılarının şarj istasyonu bulma kaygılarını ortadan kaldırmayı amaçlayan Trugo, trafik yoğunluğu yüksek güzergahlarda 25, az yoğunlukta bölgelerde 50 kilometrede bir şarj cihazlarıyla yer alacak. Her bir cihaz üzerinde iki soket yer aldığı için 2000 soketle hizmet verecek olan Trugo, trafiğin yoğun olduğu noktalarda da istasyon sayısını artıracak. Türkiye’deki tüm elektrikli araç kullanıcılarına açık olacak cihazlarda yüzde 100 yenilenebilir enerji kaynağı sertifikalı hizmet sağlanacak.

Üretim – Gemlik Kampüsü

Temeli 18 Temmuz 2020 tarihinde atılan Togg Gemlik Tesisi’nde planlar doğrultusunda ilerleniyor. Aynı çatı altında topladığı fonksiyonları, akıllı ve çevreci özellikleriyle ‘Bir Fabrikadan Daha Fazlası’ olarak tanımlanan Gemlik Tesisi’nde, bu yılın son çeyreğinde ilk seri üretim akıllı cihaz banttan inecek.

Yeşil Dönüşüm

Togg doğuştan yeşil, doğuştan sürdürülebilir bir şirket. İklim değişikliğiyle mücadele kapsamında sürdürülebilirlik konusunda fark yaratacak uygulamaları hayata geçirmek ve tüm ekosistemi bunun bir parçası haline getirmek için gerekli tüm adımları atıyor.

Gemlik kampüsündeki boyahane 5 gr/m2’den az “uçucu organik bileşen” salımı ile Türkiye’deki yasal sınırın 9’da 1’i, Avrupa’daki yasal sınırın ise 7’de 1’i bir değerle Avrupa’nın en temizi

Togg’un Km Taşları

Exit mobile version