Tinder, Yaş Ayrımcılığı Nedeniyle Ceza Aldı

Geçtiğimiz hafta Tinder, abonelik hizmetlerinden birinin standart ücretinin iki katına çıkartılmasıyla davalık oldu.

Tinder Plus olarak adlandırılan ve 2015 yılında piyasaya sürülen premium seviye, kullanıcılara daha fazla süper beğenme ve diğer ülkelerde bulunan insanlar için kaydırma seçeneği gibi avantajlar sağladı.

Ancak sağlanan bu imkanların orantısız olması ve bu orantısızlığın yaşla ilgili olması, işin en sıkıcı bölümüydü.

Peki Tinder Neden Böyle Bir Karar Aldı ?

Tinder, hizmet sunumu yaşına geldiğinde eleştirildi. 29 yaşın altındaki kullanıcılar için 9.99 dolar, 30 yaş ve üstü kullanıcılar için 19.99 dolar aldı.

O sırada Tinder fiyatlandırma modelini savundu ve katmanları NPR’ye göre bir açıklamada Spotify’nin öğrenciler için indirimli oranlarıyla karşılaştırdı.

Dava ilk olarak geçen Nisan ayında Kaliforniya mahkemesinde yapıldı ve davacı Lisa Kim, tahmini 230.000 diğer sınıf üyesi adına dosyalandı. Tinder, öncelikle hizmet şartlarında tahkim maddesini belirterek davayı engelledi ve Kim; uzlaşmaya varıldığında bu maddeye itiraz etti.

Şirket şimdi sınıf üyelerine 11.5 milyon dolar tazminat ödemek zorunda kalacak. Talepleri reddetmek için sınıf üyelerine; 50 süper beğenme, 25 dolarlık çek, 25 tane daha süper beğeni veya ücretsiz Tinder Plus veya Tinder Gold aboneliği verilecek.

Ancak büyük bir ihtimalle bunların, kullanıcıları vazgeçirmeyeceği tahmin ediliyor.

Exit mobile version