Tim Cook’tan Bir Sonraki Apple CEO’su Hakkında Açıklama!

Tim Cook, katıldığı bir programda kendisinden sonra Apple CEO'su olacak kişi hakkında ilk kez açık ve net bir şekilde konuşma yaptı.

Tim Cook'tan Bir Sonraki Apple CEO'su Hakkında Açıklama!

Apple CEO’su Tim Cook, şarkıcı Dua Lipa’nın sunuculuğunu yaptığı BBC Sounds podcast serisi Dua Lipa: At Your Service’te yaptığı röportajda gelecekteki Apple CEO’su hakkında oldukça önemli açıklamalarda bulundu.

Cook, Apple’ın öngörülemeyen bir durumun söz konusu olması durumunda hazır planlar üzerinde çalışılması gerektiğine inandığını söyledi.

Tim Cook’un Yerine Kim Apple CEO’su Olacak?

Cook, röportaj kapsamında kendisine yerine kimin geçeceğini söyleyip söyleyemeyeceği sorulduğunda ayrıntıları paylaşamayacağını ancak işinin birkaç başarılı insan yetişmesine yardımcı olmak olduğunu ve bir sonraki CEO’nun gerçekten Apple’ın içinden gelmesini istediğini belirtti.

Kendi görevinin bu olduğunu açıklayan, yönetim kurulunun seçebileceği birden fazla aday olduğunu ifade eden Cook, şirketten uzakta bir hayat düşünemediğini ve ne kadar süre daha orada kalacağını bilmediğini ancak yakın zamanda görevinden ayrılmak gibi bir planı olmadığını söyledi.

Cook, Apple’ın emisyonlarda yüzde 90 azalma vaadinin gerçekleştiğini görmek için 2050 yılına kadar kalmanın biraz zorlama olduğunu kabul etti. O tarihte 89 yaşında olacak. Tabii ki bu bazı CEO’lar göz önüne alındığında yine oldukça normal karşılanabilir fakat kendisi bunun gerçekleşeceğine olanak vermiyor.

Cook, 2011 yılında Steve Jobs’tan görevi devralmasından bu yana teknoloji devi geleceğe yön verirken görevini yapmaya devam ediyor. Jobs hakkında da konuşan Cook, “Bence Apple’ı sadece Steve kurabilirdi. Ona minnet borcumuz var. Hiç şüphem yok ki bugün hayatta olsaydı şirket olağanüstü bir performans sergiliyor olurdu ve o da hâlâ CEO olurdu” dedi.

Exit mobile version