TikTok Yeni Önlemler Almakta Kararlı

Bugünlerde büyük bir popülerlik kazanan sosyal medya platformu TikTok, yeni önlemler alacak. Platformun özellikle de güvenlik konusunda hassasiyet oluşturmaya başladığı görülüyor.

Sosyal medya şirketleri, son zamanlarda pek iyi bir süreç geçirmiyor. Özellikle de güvenlik konusunda kullanıcıların çok derin endişeleri var. Cambridge Analytica skandalı ile birlikte kullanıcıların neredeyse bütün güvenini sarsan Facebook, bir daha kendisine zor geldi.

TikTok yeni önlemler ile güven tazeleyecek

Facebook ile benzerlik gösteren ve genellikle onunla kıyaslanan TikTok yeni önlemler sayesinde güven tazelemek istiyor. Özellikle de kullanıcıların taciz ve diğer sorunlar karşısında daha güçlü olması sağlanacak.

TikTok ile uzaktan yakından herhangi bir alakanız varsa, muhtemelen çok genç ve küçüklere hitap ettiğini bilirsiniz. Her ne kadar olgun veya yaşlı diyebileceğimiz kişiler de bu platformu kullansa bile, genel olarak gençler tarafından rağbet görüyor. Ancak bu durum beraberinde taciz tehlikesini de getiriyor.

TikTok platformunun tacize çok açık olması ve güvenlik önlemlerinin kısıtlı diyebileceğimiz seviyede yer alması buraya olan güveni azaltıyor. TikTok şimdilerde yeni özellikler sayesinde tekrar güven tazeleyecek. Hatta bu platforma bir acil durum butonu eklenmesi bile düşünülüyor.

Exit mobile version