TikTok Video Sabitleme Nasıl Yapılır?

TikTok video sabitleme nasıl yapılır? Siz de bu adımları takip ederek toplamda üç tane videonuzu profilinize sabitleyebilirsiniz.

TikTok video sabitleme nasıl yapılır, hangi adımlar takip edilmelidir? Video başa tutturma özelliğinin birkaç ay önce sosyal medya platformuna eklenmesinin ardından kullanıcılar da bu tür soruların cevabını araştırmaya başladı.

Bir videonuzu TikTok profilinizin başına sabitlemek oldukça basit bir işlemdir. İzleyicilerin kullanıcı adınıza tıkladıktan sonra görmesini istediğiniz ilk içeriğin hangi içerik olmasını istiyorsanız o içeriği profilinize sabitleyebilirsiniz.

Böylece o içerik diğer içeriklere göre daha ön planda olur ve görüntüleme sayısı da diğer içeriklere kıyasla daha yüksek olur çünkü sosyal medya kullanıcıları bir profile girdiğinde çoğunlukla gördüğü ilk içerik ile etkileşim kurma eğilimindedir.

Bu özellik ilk olarak Matt Navarra’nın Twitter hesabı üzerinden test edildiğini duyurduğu bir özellikti. Sosyal medya platformlarına gelecek özellikleri önceden açıklaması ile bilinen Navarra, “TikTok, profil videolarını sabitlemeyi test ediyor” şeklinde paylaşım yapmıştı. Tweette ayrıca özelliğin nasıl çalıştığını bir görsele yer vermişti.

Platforma yeni eklendiğinde her kullanıcının kullanabileceği bir özellik olmasa da özelliğin gelmesinin üzerinden yaklaşık 8-9 ay geçti. Özellik şu an bütün kullanıcılar tarafından deneyimlenebilir. Peki, TikTok video öne çıkarma nasıl yapılır? Bunun için aşağıdaki birkaç basit adımı takip etmeniz yeterlidir.

TikTok Video Sabitleme Nasıl Yapılır, Adımları Neler?

TikTok Video Sabitleme Nasıl Yapılır, Adımları Neler?

TikTok’ta bir videoyu sabitlemek için profilinize gidip sabitlemek istediğiniz videoyu açın. Daha sonra üç noktaya basıp “Sabitle” seçeneğine basın. Bu işlemin ardından video profilinize sabitlenecektir.

En fazla üç video sabitleme hakkına sahip olduğunuzu unutmayın. Hesabınızdaki hangi videoyu sabitleyeceğiniz ise tamamen size kalmış.

Bu özellik, profilinizi düzenlerken daha çok kontrol sahibi olmak isteyen içerik oluşturucuları tarafından oldukça yararlı bulundu. Siz de bu içerik üreticilerinden biri olarak profilinizi düzenlerken öne hangi içeriklerin çıkmasını istiyorsanız yukarıdaki adımları takip edebilirsiniz.

İçeriklerinizden para kazanmak isteyen bir içerik oluşturucuysanız TikTok’ta para kazanmanın şartları neler sorusunu yanıtladığımız yazımızı inceleyebilirsiniz. Bu yazıdaki şartları karşılayarak siz de oluşturup paylaştığınız içeriklerden kazanç elde etmeye başlayabilirsiniz.

Exit mobile version