TikTok Sarmalında Çin Devreye Girdi: “Bu Bir Gasp”

Kafa karıştırmaya devam eden TikTok sarmalında Çin devreye girdi. China Daily’e konuşan yetkililer, bunun tamamen bir gasp olduğunu ifade etti. İşte merak edilen tüm detaylar.

Çin, daha en başından beri bunun adil olmadığını ifade etti. ABD ise platformun yine ABD merkezli bir şirket tarafından satın alınmasını istiyor. Yapılan açıklamada, “Çin’in kirli ve adaletsiz, zorbalık ve gasp temelli böyle bir anlaşmaya yeşil ışık yakmak için hiçbir nedeni yok.” ifadelerine yer verildi.

TikTok sarmalında Çin durumdan rahatsız

China Daily tarafından yapılan açıklamada; ABD’nin, TikTok’u ülkede yasaklaması ile birlikte birçok genç bunu olumsuz karşılayacak. Böyle bir durumda, seçimler öncesi bazı sorunlar yaşanabilir.

TikTok sarmalında Çin

TikTok platformunu satın alması için birçok şirket sırada bekliyor diyebiliriz. Oracle ve Walmart gibi firmalar, bu sosyal medya devinin kendilerine satılabileceğini ifade etmişti. TikTok Global olarak isimlendirilmesi planlanan uygulamada, üst düzey yöneticiler ABD’li isimlerden olacak. Bunlardan 4’ü ABD vatandaşı 1 tanesi ise Çin vatandaşı olarak görev yapacak.

ByteDance, TikTok Global için Oracle ve Walmart ile el sıkışırsa, başka ülkelerde de benzer sorunlar ortaya çıkabilir. Bu durumda TikTok çok daha fazla zor bir duruma itilir. Sizce bu platformu kurtarmak için ne yapılabilir? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version