TikTok Music Uygulaması Çıkıyor

Bir TikTok Müzik uygulaması Spotify ve Apple'a meydan okuyabilir. ByteDance, Mayıs ayında 'TikTok Music' ticari markası için başvurdu.

TikTok ile müzik keşfinin ne kadar iç içe olduğu düşünüldüğünde, şirketin kendi müzik akışı uygulamasını başlatması o kadar da şaşırtıcı olmaz. Pekala, Insider tarafından ortaya çıkarılan patent başvuruları, TikTok’un tam da bunun üzerinde çalıştığını gösteriyor.

Tiktok Music için Başvuru Yapıldı

TikTok’un ana şirketi ByteDance, Mayıs ayında ABD Patent ve Ticari Marka Ofisi’ne “TikTok Music” için ticari marka başvurusunda bulundu. Dosyaya göre hizmet, kullanıcıların müzik satın almasına, çalmasına, paylaşmasına ve indirmesine izin verecek. Ayrıca, kullanıcıların çalma listeleri oluşturmasına, paylaşmasına ve önermesine, müzik hakkında yorum yapmasına ve ayrıca canlı ses ve video akışı yapmasına olanak tanır. ByteDance, geçen Kasım ayında Avustralya’da “TikTok Music” ticari markası için başvuruda bulundu.

ByteDance, müzik akışı konusunda zaten deneyime sahiptir. 2020’de ByteDance, Hindistan, Brezilya ve Endonezya’da Resso adlı bir müzik akışı uygulaması başlattı. Resso, çalma listeleri oluşturma, şarkıları sosyal medyada paylaşma ve uygulamanın topluluğuyla etkileşim kurma gibi “TikTok Music” dosyasında açıklanan aynı özelliklerden bazılarına sahiptir.

Brezilya’da Resso Uygulamasını Çıkardılar

ByteDance, mevcut kullanıcıları Resso’ya getirmek için TikTok’u bile kullanıyor. The Information’ın bir raporuna göre, Brezilya’daki TikTok uygulaması, kullanıcıları Resso’ya yönlendiren bir düğmeyle birlikte geliyor. Böylece ilgilendikleri bir şarkının tam sürümünü dinleyebiliyorlar. Bu, kullanıcıları ByteDance ekosisteminde tutmaya yardımcı olan bir hareket.

40 Milyonluk Abone Ağı Oluştu

Bilgi ayrıca Resso’nun Kasım 2021 itibariyle Hindistan, Brezilya ve Endonezya’da aylık 40 milyonun üzerinde kullanıcıya sahip olduğunu bildiriyor. Bu sayının artması muhtemel. Bu yılın başlarında Insider tarafından yayınlanan bir rapor, Resso’nun aylık aktif kullanıcılarının yalnızca Hindistan’da Ocak 2021 ile Ocak 2022 arasında yüzde 304 arttığını, Spotify’ın aynı dönemde ülkedeki yüzde 38’lik büyümesinin aksine ortaya koydu.

ByteDance’in Resso çerçevesine dayalı bir müzik akışı uygulaması geliştirmeyi mi planladığı yoksa tamamen başka bir şey mi bulacağı belli değil. Tıpkı TikTok’un sosyal medya sitelerinin çalışma şekli üzerinde derin bir etkisi olduğu gibi, TikTok bağlantılarına sahip bir müzik akışı uygulamasının müzik akışı endüstrisini değiştirip hizmetleri uyum sağlamaya zorlaması mümkündür.

Konuyla ilgili görüşlerinizi aşağıda yer alan yorum bölümüne yapabilirsiniz.

Exit mobile version