TikTok Kapatılmayacak: Trump’ın Gözleri Yaşlı!

Dünyanın en büyük sosyal medya uygulamalarından bir tanesi olarak bilinen TikTok kapatılmayacak. Bundan kısa bir süre önce kapatılmasına kesin gözüyle bakılıyordu. Hadi gelin tüm detaylara ayrıntılı bir şekilde bakalım.

Bugünlerde dünyanın en tartışmalı platformları arasında TikTok ilk sıralarda yer alıyor. Özellikle de ABD tarafından yapılan yoğun baskılar, uygulamayı ABD’de işlemez hale getirdi. Hatta durum o kadar ileriye gitti ki ABD merkezli bir firma, uygulamayı satın almaya kadar gitti. Ancak son gelen haberler durumu çok daha farklı bir noktaya kadar taşıdı.

TikTok kapatılmayacak kararı ani geldi

ABD Başkanı Donald Trump tarafından ortaya atılan istek, bu platformun tamamen ABD merkezli bir şirkete satılmasıydı. Ona göre TikTok, Çin Hükümeti’ne sürekli olarak veri taşıyor ve bu durum artık bir güvenlik meselesi.

TikTok Kapatılmayacak: Trump’ın Gözleri Yaşlı!

Çin merkezli sosyal medya uygulaması, kendi hakkında ortaya atılan hiçbir iddiayı kabul etmiyor. Bu durum hem kafa karışıklığı yaratmakta hem de uygulamanın büyük sorunlarla karşı karşıya kalmasına neden oluyor. Normal şartlarda bugün platformun fişi çekilecekti. Ancak ABD yargıçlarından bir tanesi bu durumu tersine çevirmeyi başardı.

Yapılan mahkemede, sosyal medya devi haklı bulundu. Böylece kapatılma gibi ağır bir ceza almaktan kurtuldu. Normal şartlarda ABD kolay kolay böyle bir ceza vermez. Fakat söz konusu Çin olunca işler biraz daha değişiyor.

Exit mobile version