TikTok Hakkında Bilinmeyen Gerçek! İşte Sır Gibi Saklanan Detay

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak bilinen TikTok hakkında bilinmeyen gerçek ortaya çıktı. Son zamanlarda ABD başta olmak üzere birçok ülkede öne çıkan uygulama büyük yankı uyandırıyor. İşte bu uygulama ile ilgili merak ettiğiniz detaylar.

Facebook, Instagram ve Twitter gibi sosyal medya platformları farklı kullanıcı kitlelerine hitap eder. Örneğin Facebook ve Instagram ağırlıklı olarak görsel ve video paylaşımlarına yönelse bile, Twitter biraz daha yazıya dayanır. TikTok ise gerçekten de yepyeni bir sosyal medya platformu yaratmayı başardı. Hem müzik hem de video bir araya geldi.

TikTok hakkında bilinmeyen gerçek

Yapılan araştırmalar sonucunda bu platform ile ilgili çok önemli bir detay ortaya çıktı. Bu detay video önerileri ile ilgili. Uygulamayı kullanırken mutlaka önerilen videolarda birçok içeriğe denk gelmişsinizdir. Peki bunlar neye göre sıralanıyor?

TikTok hakkında bilinmeyen gerçek

Araştırmacılar ve uygulama geliştiricileri tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, platformun birkaç nedenle video önerisinde bulunduğu ortaya çıktı. Öncelikle sizin yorum yaptığınız ve beğendiğiniz videolara benzer içerikler karşınıza çıkarılıyor. TikTok platformu sizin bütün beğenilerinizi ve uygulamalarınızı kendi sunucularında kaydederek önerilen videolar için kullanıyor.

Bu sosyal medya platformu üzerinden gösterilen, önerilen videolar kısmını sıralama büyük ölçüde etkiliyor. Örneğin sizlere aynı kişinin veya sayfanın gönderileri gösterilmiyor. Ayrıca mümkün olduğunca aynı etikete sahip videolar ardı ardına getirilmiyor. Sizce TikTok video sıralaması yaparken başka nelere dikkat ediyor? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Asus’tan Yapay Zeka Destekli Mikrofon Teknolojisi

Exit mobile version