TikTok Epilepsi Hastaları İçin Özel Yöntemler Geliştiriyor

NEW YORK, USA, 25. MAY 2020: TikTok, Chinese video-sharing social networking service Young boy chat on mobile phone. Company logo on screen in background

TikTok, epilepsi hastaları konusunda duyarlı olduğunu gösterdi. Uygulamada bundan sonra epilepsi hastaları için tehlikeli görülen videolar, flash işareti ile gösterilecek.

Dünyanın en yeni olmasına rağmen en iyi uygulamaları arasına girmeyi başaran TikTok, yeni sistemler deniyor. Özellikle sağlık problemi olan kişiler için ayrı bir çalışma yapıldığını söyleyebiliriz. Bu uygulamayı kullanan bazı kullanıcılar, epilepsi veya başka hastalıklara sahip olabiliyor.

Epilepsi hastaları, genellikle ışığa karşı aşırı derecede duyarlıdır. Yanıp sönen ışıklar ve bazı görsel desenler onlar için tehlikeli olabiliyor. Uygulama bunun farkında olduğu için yeni bir sistem deneme aşamasında

TikTok epilepsi hastaları için uyarı yapacak

Her ne kadar kullanıcıların sağlığı düşünülse bile yine de TikTok her şeyi onların iznine bırakıyor. Epilepsi hastası olduğunuzu belirtirseniz uygulama karşınıza bazı videoları flash işaretli olarak gösterecek. Eğer buna rağmen videoyu açıp izlemek isterseniz, bu sizin tercihiniz olacak.

TikTok epilepsi hastaları

Dünya genelinde 65 milyon epilepsi hastası var ve bu durum büyük sosyal medya platformlarının dikkatini çekiyor. onların herhangi bir sağlık sorunu yaşamadan uygulamayı kullanabilmesi TikTok için son derece önemli. Ayrıca bazı sosyal medya fenomenlerinin kasıtlı olarak nöbet tetikleyecek videolar paylaştıkları ifade ediliyor.

Tüm bunlar toplandığında tik tok tarafından yapılması planlanan yeni uygulama oldukça mantıklı. Böylece hem kendi izlenme sayılarını arttırabilir hem de insanların sağlığı ile oynanmasını engelleyebilir. Peki siz bu yeni sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version