TikTok Düzinelerce IŞİD Hesabını Kapattı

IŞİD propagandacılarının sosyal medya uygulaması TikTok’u bir araç olarak kullanmaya çalıştıkları bildiriliyor. Wall Street Journal sosyal medya izleme ajansının geçtiğimiz günden bu yana hepsi kaldırılmış olan iki düzine IŞİD ile ilgili hesap belirlediği ifade edildi.

IŞİD’in TikTok’taki varlığının ne kadar büyük olduğu belli değil. Terörist propagandası, sosyal medya platformları için çok yıllık bir konudur. Facebook ve Google gibi şirketler, bu tür hesapları algıladığında otomatik olarak kaldırılabiliyor.

TikTok düzinelerce IŞİD hesabını bloke etmeye devam ediyor

Facebook Eylül ayında yaptığı açıklamada, son iki yılda 26 milyondan fazla küresel terör propagandasının kaldırıldığını söyledi. TikTok’un ana şirketi ByteDance, TikTok’un içerisinde ne kadar terörist içerik bulunduğu ve aldığı konusunda yorum yapma talebine hemen yanıt vermedi.

TikTok’un öneri algoritması sayesinde TikTok videoları büyük ölçüde yayınlanıyor. Bu durumda, algoritmanın IŞİD içeriğini desteklediği, sadece bu içeriğin oldukça popüler bir platformda bulunduğu kesin değil. İlerleyen dönemlerde TikTok bu tür videoları ve hesaplara daha fazla engel koyacaktır.

Exit mobile version