TikTok büyük ceza aldı: İşte detaylar

KYIV, UKRAINE - JULY 3, 2019: shocked girl holding smartphone with tiktok logo isolated on pink

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından bir tanesi olarak bilinen TikTok büyük ceza aldı. Peki ne oldu da böyle bir cezaya çarptırıldı?

Sosyal medya platformları içerisinde TikTok çok farklı bir yere sahip. Özellikle de Çin merkezli olması onu farklı bir konuma yerleştiriyor. Genellikle sosyal medya uygulamaları ABD merkezli ancak TikTok diğerlerinden bir miktar daha farklı.

Bu uygulama çoğunlukla gençlere hitap ediyor. Hatta çocukların bile büyük oranda bu uygulamaya yöneldiğini söyleyebiliriz. Her ne kadar küresel çapta ciddi başarılar elde etse bile yine de çok fazla olumsuzluk ile karşı karşıya kalıyor. Mesela bu cezalar bunun sadece küçük bir bölümü.

TikTok büyük ceza almaya devam edecek

Bu uygulama ile ilgili verilen cezalardan ilki ABD tarafından açıklandı. Buna göre şirket yaklaşık olarak 92 milyon dolar ceza aldı. Bu cezanın nedeni ise tamamen veri ihlali ile alakalı. ABD tarafından yapılan açıklamaya göre TikTok çok ağır bir şekilde verileri çalıyor.

TikTok büyük ceza

Dünyanın en büyük uygulamaları olan Facebook ve Instagram gibi platformlar yine benzer şekilde veri ihlali gerçekleştiriyor. Fakat TikTok Çin merkezli olması nedeniyle bu cezalardan daha fazla pay alıyor. ABD’de uygulamaya karşı açılmış olan 21 farklı dava bulunuyor. Bu davaların hepsi TikTok aleyhine sonuçlandı.

Avrupa ve diğer ülkelerin de yine benzer şekilde dava sayısını artırması bekleniyor. Peki siz bu uygulama hakkında ne düşünüyorsunuz?

Exit mobile version