Joe Biden, TikTok’u Sattıracak veya Yasaklayacak İmzayı Atacak

ABD Başkanı Joe Biden, TikTok'un satılmasına ya da ülke sınırları içinde tamamen yasaklanmasına neden olan imzayı atabilir.

Joe Biden, TikTok'u Sattıracak veya Yasaklayacak İmzayı Atacak

TikTok’un geleceği, şirketi satmaya zorlayacak ya da Amerika Birleşik Devletleri’nde yasaklanma ile karşı karşıya bırakacak yeni bir yasa tasarısına destek arttıkça daha da belirsiz bir hâl alıyor.

Bu belirsizliğin ardından şimdi de ABD Başkanı Joe Biden, sosyal medya platformunun satılmasına ya da yasaklanmasına neden olacak imzayı atacağını söyledi.

TikTok Yakında Satılmaya Zorlanabilir

CBS News tarafından aktarılan bilgilere göre Biden, “Kabul etmeleri hâlinde imzalayacağım” ifadelerini kullandı. Yeni tasarı, TikTok’a bağlarını ana şirketi olan ByteDance ile tamamen koparması ya da ABD’de bir yasakla karşılaşması için 6 aylık bir süre tanıyacak.

TikTok, tasarının uygulamasının tamamen yasaklanması için üstü kapalı bir çaba olduğunu söyledi. Şirket, bu haftanın başında yaptığı açıklamada, “Bu yasanın önceden belirlenen bir sonucu var: TikTok’un Amerika Birleşik Devletleri’nde tamamen yasaklanması” dedi.

Şirket, açıklamada ayrıca “Hükûmet 170 milyon Amerikalının ifade özgürlüğü hakkını elinden almaya çalışıyor. Bu, milyonlarca işletmeye zarar verecek, sanatçıları izleyicilerden mahrum bırakacak ve ülke çapında sayısız içerik üreticinin geçim kaynağını yok edecek” ifadelerini kullandı.

Şirket ayrıca milyonlarca kullanıcısını da buna karşı çıkmaya davet etti. Perşembe günü, tasarıya ilişkin komite oylaması öncesinde, uygulama kullanıcılara yasaya karşı çıkmalarını isteyen anlık bildirimler gönderdi. Bildirimlerin birçok Kongre ofisinde telefon trafiğine yol açtığı ve çalışanların gençlerden gelen yüzlerce telefona cevap verdiği ileri sürüldü.

Exit mobile version