TikTok, ABD Yasağını Önlemek İçin Kullanıcılardan Yardım İstedi

TikTok, Amerika Birleşik Devletleri'nde yasaklanmasına neden olacak yeni yasa ile ilgili kullanıcılara yine mesaj gönderdi.

TikTok, ABD Yasağını Önlemek İçin Kullanıcılardan Yardım İstedi

Dünyanın en büyük sosyal medya platformlarından biri olan TikTok, Amerika Birleşik Devletleri’nde platformun yasaklanmasına yol açabilecek bir yasa tasarısının meclisten geçmesinden bir gün sonra kullanıcıları bir kez daha ABD senatörlerini aramaya davet etti.

Engadget tarafından aktarılan bilgilere göre platform, kullanıcılardan senatörlerine TikTok’un onlar için ne kadar önemli olduğunu söylemelerini ve TikTok yasağına hayır demelerini istemelerini içeren uygulama içi mesajlar göndermeye başladı.

TikTok, Kullanıcılara ABD Yasağı İçin 2. Kez Mesaj Gönderdi

Yeni uyarılar, TikTok’un yasa tasarısı hakkında kullanıcılara gönderdiği ikinci mesaj oldu. Şirket, meclisten oylanmadan önce de kullanıcılardan senatörlerini aramalarını istemişti. Platform tarafından atılan bu adımın ardından gelen arama trafiğinde önemli bir artış meydana gelmişti.

Kullanıcılara gönderilen son mesajların daha açık bir dille yazılmış olduğu görülüyor. Mesajda kullanıcılara tıpkı onlar gibi milyonlarca Amerikalıyı etkileyen TikTok’un yasaklanması yönünde oy kullanıldığı, senatonun da oy vermesi durumunda TikTok’un kapanabileceği belirtildi.

Mesaj, yeni yasanın şirket için ne kadar büyük tehdit olduğunun altını çizdi. Önceki uyarılarda olduğu gibi bu uyarıda da kullanıcılara şimdi aramaları için bir seçeneğe yer verildi.

Yasanın kabul edilmesi hâlinde TikTok’un önünde iki seçenek olacak: TikTok ya satılacak ya da ABD’de 6 ay içinde tamamen yasaklanacak. Daha önce de TikTok’un yasaklanması ya da satışa zorlanması için birkaç girişimde bulunulmuştu fakat bunlar şimdiki gibi etkili olmamıştı.

Exit mobile version