TikTok 104 Milyon Videoyu Yayından Kaldırdı!

Çin merkezli sosyal medya devi TikTok 104 milyon videonun yayından kaldırıldığını duyurdu. Bu, aynı zamanda şirketin büyüme rakamlarını da ortaya koyuyor. İşte merak edilen bütün detaylar.

ByteDance’in en son paylaştığı şeffaflık raporu 2020 yılını kapsıyor. Bu rapora göre TikTok platformu milyonlarca videoyu yayından tamamen kaldırma kararı aldı. Bunun en önemli nedenleri arasında cinsel istismar da yer alıyor. Ortaya çıkan detaylara göre, bazı videolar cinsel istismarı destekleyici nitelikte.

TikTok 104 milyon video silme seviyesine ulaştı

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları arasında gösterilen TikTok, oldukça tartışmalı. Birçok kişi bu platformun yanlış yönlendirme yaptığını ve bazı kötü davranışları teşvik ettiğini ifade ediyor. Ancak son ortaya konulan raporlar durumu biraz daha farklı anlatıyor.

TikTok 104 milyon video silme

TikTok tarafından silinen videoların yaklaşık yüzde 22,3’ü küçüklerin güvenliğini tehdit edecek unsurlara sahipti. Bu durum sosyal medya devi için yeterli bir sebep. Ayrıca silinen videoların yüzde 13,4’ü intihar veya kendine zarar verme gibi eylemleri destekleyebilecek türdendi.

TikTok şirketi son zamanlarda ortaya çıkan iddiaları haksız çıkarmak için daha şeffaf davranmaya çalışıyor. Özellikle de Trump’ın bu platform ile çok yakından ilgilenmesi, onların daha dikkatli olmasını sağlıyor. Sizce TikTok tarafından videoların silinmesi doğru mu? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version