Threads Profile Bakanlar Görülür mü?

Threads profile bakanlar görülür mü, profilime baktı uygulamaları gerçek mi? Bu sorulardan hareketle merak edilenleri yanıtladık.

Threads Profile Bakanlar Görülür mü?

Instagram’ın bir uzantısı olarak piyasaya sürülen yeni yazı tabanlı platform Threads’in çıkışından bu yana çok kısa bir zaman geçti fakat sosyal medya kullanıcıları şimdiden Threads profile bakanlar görülür mü, profilime kim baktı nasıl öğrenirim gibi sorulara yanıt aramaya başladı.

Bu platformun Twitter’a benzer bir yapıya sahip olmasından dolayı kullanıcılar da doğal olarak paylaşımlarını görüntülemek için profilini kimlerin ziyaret ettiğini öğrenmek istiyor. Diğer yandan bazı kullanıcılar da başka bir kullanıcının profilini görüntülediğinde o kullanıcının bundan haberinin olup olmayacağı ile ilgili soru işaretini gidermek istiyor.

Aslına bakarsanız soruların tek kelimelik bir cevabı var ama size sadece bunu söylemekle sınırlı kalmayacağız, bununla birlikte nedenini de açıklayacağız.

Threads Profile Bakanlar Öğrenme Mümkün mü?

Hayır. Threads’te profilime kim baktı gibi uygulamalar mevcut olsa da bunların hiçbiri profilinize kimlerin baktığını öğrenmenizi sağlamaz.

Sosyal medya platformlarında kimin profilinizi gördüğünü belirtmek kişinin gizliliğini ihlal edebileceğinden Threads’in arkasındaki şirket Meta da profilinizi kimlerin görüntülediği bilgisini kullanıcılar ile paylaşmaz.

Birçok sosyal medya kullanıcısının tamamen anonim bir şekilde sosyal medya kullanmak istediği de göz önünde bulundurulacak olursa özellikle Meta’nın sosyal medya platformlarında bu tür özelliklerin olması çok mümkün görünmüyor. Profilin kimler tarafından görüntülendiğinin bir listesini görmek, kullanıcıların rahatsızlık duymasına neden olabilir.

Tüm bunlar bir kenara, profilinizi kimlerin görüntülendiği bilmenize gerçekten gerek yoktur. Sosyal medya platformunda eğer hesabınız herkese açık ise zaten paylaşımlarınızın herkes tarafından görüntülenmesini istiyorsunuzdur.

Threads, LinkedIn değildir. Söz konusu platformun amacı, iş dünyasındaki kişilerin diğer kişilerle irtibat kurmasına, fikir alışverişi yapmasına, kendini, çalıştığı yerleri ve yeteneklerini tanıtmasına yardımcı olmaktır.

Bu açıdan bakıldığında kişinin profilini kimlerin görüntülediğini bilmesi oldukça önemlidir fakat aynı durum Instagram ya da Threads’te geçerli değildir çünkü burası LinkedIn adlı sosyal medya platformundan farklı olarak daha kişisel bir alan sunar. Dolayısı ile kimin profilinizi incelediğini bilmenize gerek yoktur. Başkalarının profilinize bakmasını istemiyorsanız profilinizi gizli hâle getirebilirsiniz.

Threads’te ayrıca sizden kimlerin bahsedebileceğini herkes, takip ettiğiniz kişiler ya da hiç kimse seçeneklerinden biri olarak ayarlayabilir, bazı hesapları sessize alabilir, bazı kelimeleri rahatsız edici olarak işaretleyip gizleyebilirsiniz.

Exit mobile version