The Sinking City artık Xbox Series X’te

Geliştirici ve yayıncısı arasındaki anlaşmazlığa yakalanan açık dünya dedektif oyunu Lovecraftian The Sinking City, artık Xbox Series X için de mevcut. Çalışmanın arkasındaki stüdyo olan Frogwares, bu sürümün tek yayıncısı.

Oyunun güncellenmiş sürümü, gelişmiş grafikler, daha kısa yükleme süreleri, yeni görevler ve saniyede 60 kare performans sunuyor. Ve oyun 49,99 dolar olarak listelenmiştir. 4,99 dolar ile 12,99 dolar arasında değişen üç premium eklentisi vardır. Aynı ürünler, 21 Şubat’tan beri Frogwares’in yayıncısı olmak üzere PlayStation Store’da mevcuttu.

Resident Evil Village Demo 1 hafta uzadı

GELİŞTİRİCİ VE YAYINCI ARASINDA THE SINKING CITY DAVASI

The Sinking City, Ağustos 2020’ye kadar uzanan çeşitli pazarlarla listelenmiş ve listeden çıkarılmıştır. Bununla birlikte Frogwares ve Nacon, 2019 yapımı oyunun yayın anlaşması için Fransız mahkemelerinde savaşmıştır.

Frogwares, Nacon’un oyunun yalnızca belirli platformlar için dağıtıcısı olduğunu açıkladı. Ayrıca şirket ödenmemiş telif ücreti olarak birkaç yüz bin dolar borcu olduğunu iddia ediyor. Ayrıca stüdyo, yanıt olarak oyunu çoğu çevrimiçi mağazadan kaldırdı. Ancak Ekim ayında bir Fransız mahkemesinden Frogwares aleyhine verilen bir karar, Nacon’un oyunu Microsoft Store, PlayStation Store ve Steam’e geri koymasının önünü açtı.

Mart ayının başlarında Frogwares, Nacon tarafından yayınlanan oyunu Steam’den bir DMCA kaldırma talebiyle çıkardı. Hatta Nintendo Switch için Frogwares, sürümünün saldırıya uğramış ve korsan bir kopyası olarak adlandırdı. Bu arada The Sinking City’nin Xbox One sürümü hala Microsoft Store’da mevcuttur. Bigben Interactive (2020’ye kadar Nacon’un adı) yayıncı olarak listelenmiştir.

Frogwares’ten bir haber bülteni, oyunla ilgili “yasal sorunların”, stüdyonun Xbox One sürümüne sahip olanlara daha yeni konsollara ücretsiz yükseltme sunamayacağı anlamına geldiğini söyledi. Hatta aynısı, PS4 sürümüne sahip PS5 sahipleri için de geçerlidir. Yeni oyunların 49,99 dolarlık fiyatları, Nacon’un son nesil oyunlarının MSRP’siyle eşleşiyor.

Exit mobile version