The Sims 4 Oyununun Son Güncellemesi Tartışmalara Neden Oldu

Zamir güncellemesi alan The Sims 4, Reddit'i yarıya böldü. Uzun zamandır beklenen özellik, oldukça tartışmalı görünüyor.

Bu haftanın başlarında Electronic Arts, The Sims 4 oyunu için uzun zamandır beklenen özelleştirilebilir zamir özelliğini tanıttı. Şu anda bu özellik yalnızca İngilizce olarak mevcuttur. Ancak geliştirici gelecekte genişletmeyi umuyor. Tabii ki, bir oyunda oynanışı etkilemeyen herhangi bir değişiklikte olduğu gibi, bu zamir özelliği The Sims topluluğu içinde oldukça heyecan yarattı. Bu güncelleme ile oyuncular, Sims 4’ün mevcut olduğu tüm platformlarda mod kullanmadan tamamen özel olanlar da dahil olmak üzere Sim’lerinin zamirlerini ayarlayabilecekler.

The Sims 4’e dahil edilen zamir seçenekleri, geliştirici ile LGBTQ+ kar amacı gütmeyen kuruluşlar It Gets Better ve GLAAD arasındaki işbirliğinin bir parçası olarak geliyor. Bu özellik, oyunun oyuncular için daha kapsayıcı bir deneyim sunmasını sağlamanın bir sonraki adımıdır.

Uzun zamandır beklenen özellik ilk olarak Ocak ayında, EA ve Sims geliştiricisi Maxis’in The Sims 4’e daha fazla zamir ekleme planlarını ilk kez duyurduğu zaman takdim edildi. Bu güncellemeden önce, The Sims 4’teki cinsiyet ve zamirler önceki Sims oyunlarında olduğu gibi çalışıyordu.

The Sims 4 için Gelen Yeni Güncelleme Tartışma Konusu Oldu

Ne yazık ki, bu güncelleme Sims oyuncuları arasında biraz ayrılık yaratıyor. Güncellemeyi öven veya şikayet eden kişilerle özelliği tartışan birkaç Reddit dizisi açıldı. Aşamalı özelliğin eklenmesini öven bir başlık, kısa süre sonra özelliğin gerekli olup olmadığı konusunda bir tartışmaya dönüştü. Bazı kullanıcılar nihayet oyunda düzgün bir şekilde temsil edilmekten memnun olduklarından, diğerleri bunu geliştirici tarafından işe yaramaz bir nakit kapma olarak nitelendiriyor.

Başka bir konu, güncelleme hakkında yapılan şakalardan bıkmış, ikili olmayan bir oyuncu tarafından oluşturuldu. Gönderi için yapılan yorumlar daha sonra çok yaygın “Bu sadece bir şaka mı, aslında komik ve saldırgan değil” argümanına dönüştü. Tüm anlaşmazlık, başlığın moderatörler tarafından “isim arama ve çamur atma” için kilitlenmesine yol açtı.

Benzer şekilde, başka bir başlık, güncellemeyi eleştiren herkesin transfobik olarak etiketlendiğinden yakınıyor. Başka yerlerde, insanlar zamir özelliğinin araba kullanma yeteneğinden önce eklenmesine üzülüyorlar.

Oyuna bu kadar küçük bir ekleme hakkında açıkça bazı büyük görüşler var. Ancak, ölüleri diriltebileceğiniz veya yabancı dünyaları ziyaret edebileceğiniz bir oyunda zamirleri seçerek gerçekten üzülüyorsanız, o zaman her zaman kullanmamayı seçebilirsiniz.

 

Exit mobile version