The Legend of Zelda: Ocarina of Time PC’de Oynanabilir

The Legend of Zelda: Ocarina of Time, birkaç resmi olmayan bağlantı noktası sayesinde artık PC'de oynanabilir. Oyunun bir hayranı, bu ekstra cazibe için ışın izleme ekliyor.

1998’de Nintendo 64 için piyasaya sürülen The Legend of Zelda: Ocarina of Time, tüm zamanların olmasa da neslinin en önemli sürümlerinden biri olarak düştü. 90’larda 3D’ye geçişin başlamasına yardımcı olan bir dönüm noktası video oyunu olarak kabul edilen oyun, Mario 64 ve orijinal Half-Life’ın beğenileriyle birlikte endüstrinin ilerlemesine yardımcı oldu. Bu nedenle, oyunun gayri resmi olarak PC’ye taşınması neredeyse kaçınılmazdı. Artık oyuncular daha iyi dinamik aydınlatma ve gölgelerin keyfini çıkarabilirler.

Modcu Dario, Ocarina of Time’ın PC versiyonunu alıyor. Ona ışın izlemeli bir makyaj yapıyor. DSO Gaming tarafından fark edildiği gibi, birkaç ekran görüntüsü ve Twitter’daki bir video, yaklaşık çeyrek asırlık bu Nintendo klasiğinin geliştirilmiş aydınlatma efektlerini gösteriyor. Şu anda, mod hala devam eden bir çalışma ve henüz bir çıkış tarihi yok gibi görünüyor. Şunu da belirtmekte fayda var ki, hala geliştirme aşamasında olduğundan, gösterilen herhangi bir resim veya çekim, eklenti kullanıma sunulmadan önce ek iyileştirmeler görecektir.

The Legend of Zelda: Ocarina of Time Yükseltmesi Dört Gözle Bekleniyor

Her durumda, Dario’nun modu şu ana kadar oldukça iyi görünüyor. Pek çok hayran şüphesiz yükseltmeyi dört gözle bekliyor olacak. Ocarina of Time’ın birkaç resmi olmayan PC bağlantı noktasının kısa bir süre önce piyasaya sürülmesiyle, artık insanlar için başlangıçta yalnızca N64 ve daha sonra GameCube’de mevcut olan sevilen Legend of Zelda unvanını oynama fırsatları var. Ayrıca 2011’de çıkan 3DS versiyonu da vardı. Şimdi Nintendo Switch Online Expansion Pack aboneliği ile kullanılabilen bir Switch portu. Genel olarak, Nintendo konsolu olmadan OoT oynamak oldukça zordu.

Dario, klasik Nintendo oyunlarının görsellerini geliştirmeye de yabancı değil. PC’de Mario 64 için bir ışın izleme güncellemesi yapmayı başardılar. Eski bir çağdan başka bir klasik oyun daha ortaya çıktı. Ocarina of Time moduna benzer şekilde Dario, eskitme başlığına, genel grafikler yıllar içinde eskimiş olsa bile, biraz daha güncel görünmesini sağlayan bir aydınlatma desteği verdi.

Ocarina of Time, Metacritic skoru mükemmele yakın 99 ile birçok kişi tarafından şimdiye kadar yapılmış en iyi Legend of Zelda oyunu olarak kabul ediliyor. Bu nedenle, insanların oyunu retro konsoldan başka bir şeyde oynayabileceğini bilmek güzel. 24 yıl önce ilk çıktığında orijinal oyunu kaçıranlar için, şimdi PC bağlantı noktalarına bir koşuşturma vermek için iyi bir zaman gibi görünüyor.

The Legend of Zelda: Ocarina Time oyunu 3DS, GameCube, Nintendo 64 ve Switch’te mevcuttur.

Exit mobile version