The Last of Us TV dizisi çıkıyor!

HBO’nun yakında çıkacak olan The Last of Us TV uyarlaması, hayata geçme konusunda büyük bir adım attı. Dizi için gerekli yatırımlar yapıldı. Dizi yaratıcısı Neil Druckmann, Craig Mazin (Chernobyl) ile birlikte hem yazar hem de yönetici yapımcı olarak çalışacak. Hem Game of Thrones hem de Chernobyl‘in sorumlu yapımcılığını üstlenen HBO’dan Carolyn Strauss, The Last of Us‘ta da baş yapımcı olarak görev yapacak.

Resmi özete göre, TV dizisi serinin ilk oyununu uyarlıyor gibi görünüyor: “Hikaye, modern medeniyetin yok edilmesinden yirmi yıl sonra geçiyor. Felaketten hayatta kalan Joel, 14 yaşındaki Ellie‘yi baskıcı bir karantina bölgesinden kaçırmak için tutulur. Küçük bir iş olarak başlayan şey, kısa sürede acımasız ve yürek parçalayıcı bir yolculuğa dönüşüyor, çünkü ikisi de ABD’yi dolaşmak ve hayatta kalmak için birbirlerine güvenmek zorunda.”

Video oyunu uyarlamaları dünyası başarısızlıklarla dolu olduğunu biliyoruz. Ancak son hafızadaki en beğenilen video oyunu hikayelerinden birinin büyük bir HBO uyarlaması –orijinal oyunun yazarı ve kreatif direktörüyle birlikte– aslında bir şansı var gibi görünüyor.

Tüm bunların yanı sıra, The Last of Us henüz ilk aşamalarda. Henüz oyuncu kadrosuyla ilgili ayrıntılar veya yayınlama penceresi yok. Bu nedenle Joel ve Ellie’nin hikayesinin gerçekten aksiyona geçmesi biraz zaman alacak.

The Last of Us, çalışmalardaki tek büyük bütçeli Sony oyun uyarlaması değil. Sony’nin PlayStation Productions stüdyosu, Tom Holland‘ın başrolünü oynayacağı ve 2021’de sinemalarda çıkması planlanan Uncharted serisinin uzun zamandır beklenen uyarlaması için de yapımın ortasında.

Exit mobile version