Tesla’nın rakibi NIO yeni aracını sunuyor!

NIO, geçtiğimiz günlerde EV pazarındaki en uzun sürüş menziline sahip seri üretim bir elektrikli otomobil piyasaya sürdü. Bu, özellikle büyük elektrikli araç üreticisi Tesla ile Çin’deki rekabeti artırıyor.

NIO YENİ ARAÇLARININ FİYATINI AÇIKLADI

Bir SCMP raporuna göre, NIO’nun ET7 elektrikli otomobili standart sürümü, 70 kilowatt saatlik pil paketiyle 500 kilometrelik bir sürüş menzili sunuyor. Bu otomobil 448.000 Yuan’a (kabaca 69.000 ABD Doları) mal oluyor. Tesla’nın Şangay yapımı Model 3 EV’sinden yaklaşık yüzde 7 daha fazla menzil sunuyor. Sübvansiyondan sonra 249,00 Yuan’a mal oluyor (kabaca 38.000 ABD Doları).

Bununla birlikte, NIO’nun asıl öne çıkan özelliği, 100kWH pil paketinden 700 kilometreye kadar ulaşabilen ET7 Premiere sürümüdür. Bu model 536.000 Yuan’a (kabaca 82.000 ABD Doları) mal oluyor. Tesla rakibi ayrıca 150kWH pil paketinden tek bir şarjla 1.000 kilometre menzil sunan bir genişletilmiş sürümü piyasaya sürdü. Ne yazık ki, genişletilmiş sürümün tam fiyatı şu anda bilinmiyor.

Çin yapımı Tesla Model Y satışa sunuldu

Kurucu ve şef William Li Bin, “Ürünlere ve teknolojilere sürekli yatırım yapacağız ve hizmet ağımızın gelişimini hızlandıracağız, böylece kullanıcılara akıllı elektrikli araçlar konusunda daha iyi bir deneyim sunacağız.” ifadelerini kullandı.

Bu, Çin elektrikli araç pazarındaki rekabetin, pazarda ürünlerini piyasaya sürmek için yarışan start uplar da dahil olmak üzere yaklaşık 200 otomobil üreticisiyle artmasıyla birlikte geldi. Raporlar, dünyanın en büyük elektrikli araç pazarlarından biri olan Çin’de 2025 yılına kadar her beş arabadan birinin fosil yakıtla çalışan bir araç olmayacağını belirtiyor.

Exit mobile version