Tesla’nın Model 3’ü Geçen Yıl Dünyanın En Çok Satan Elektrikli Aracı Oldu

Veri şirketi JATO Dynamics’e göre Tesla Model 3; 2018 yılında Dünyanın en çok satılan elektrikli otomobiliydi. JATO; Tesla’nın 138.000 Model 3’ü sattığını, devlete ait Çinli otomobil üreticisi BAIC’in (92.000) ve Nissan Leaf’in (85.000) amiral gemisi elektrikli otomobili gibi rakipleri geride bıraktığını söyledi.

Toplamda Tesla, 2018’de herhangi bir otomobil üreticisinden daha fazla elektrikli araç üretti. Bu, şirket için oldukça önemli bir moral verici haber oldu.

Tesla Model 3 Çin Teslimatları, Sayıyı Arttıracak

Haber aynı zamanda Tesla’nın, elektrikli otomobiller için Dünyanın en büyük pazarı olan Çin’deki Model 3’ün teslimatları ile başladı. Tesla ayrıca, geçtiğimiz günlerde Avrupa’da ilk kez Model 3’leri teslim etmeye başladı.

Model 3’e bu yeni pazarların eklenmesinin, Tesla’nın otomobil satışlarını 2019’da şirketten gelen son tahminlere göre; 1009’dan fazla artırmasına yardımcı olması gerekiyor.

Tesla, her çeyrekte satış ve üretim rakamlarını yayınladı ve daha önce Model 3’ün popülerliğini; BMW, Mercedes-Benz ve Audi gibi otomobil üreticilerinden aldıkları diğer orta ölçekli premium sedanlarla karşılaştırdı.

Exit mobile version