Elektrik ile çalışan araçların gelişimi ile birlikte; artık devasa pillere de ihtiyacımız var. Tesla şefi Elon Musk röportajda; “sabit depolama tarafında büyük bir ürün” hakkında bir ipucu verdi ve çevrimiçi bulunan bazı ipuçları şirketin bu ürünü “Megapack” olarak adlandırdığını gösterdi.
Megapack İle İlgili Detaylar Sızdı Mı ?
Electrek; Megapack’ın gerçekte ne olduğuna dair daha somut bir fikir veren PG & E’nin Moss Landing enerji depolama alanı için Tesla’nın önerisinin bir kopyasını aldı.
Belgelere dayanarak söyleyebiliriz ki Tesla; yeni Power Storage ürününü, Powerpack yerine büyük ölçekli projeler için kullanmayı planlıyor. Her bir Megapack pil sistemi görünüşte; 23’5 “x 5’3” ölçek ve yaklaşık 2,673 kWh kapasiteye sahip olacak. Bu; 51.5 “x 32.4” ebatlarına, 210 kWh enerji kapasitesine sahip Powerpack’den çok daha büyük.
Belgedeki fotoğraflar; Tesla’nın arka arkaya iki konteyner boyutlu Megapack birimi kurmayı planladığını gösteriyor. Ayrıca Tesla; California’daki PG & E bölgesinde toplam 1.200 MWh kapasiteli 449 Megapack dağıtmayı planlıyor.
Tesla şirketi görünüşe göre 2020’ye yetişmek istiyor. Bu nedenle Tesla yakında üniteler kurmaya başlayabilir.