Tesla’nın İşgücünün % 7’si Eriyor!

Tesla, tam zamanlı çalışan sayısının % 7’sini kesiyor. Elon Musk şirket çapında bir e-posta ile yaptığı açıklamada işten çıkarmaların Tesla’nın 45.000 kişilik tahmini işgücüne dayanarak yaklaşık 3 bin çalışanı etkilemesi bekleniyor.

Tesla Zor Günlerden Mi Geçiyor ?

Tüm bu gelişmeler Tesla firması ile ilgili endişeleri de hat safhaya çıkardı. Bir blog yazısında Musk; Tesla’nın, şirketin ilk kitlesel pazar aracı olan Model 3’ü piyasaya sürdüğü“en zorlu”yılını anlatıyor.

Otomobilin üretimi; Tesla’nın üretebileceği miktarla ve elde edebileceği ölçek ekonomilerini sınırlayan zorluklarla beslendi.

Tesla CEO’su; “Tesla’nın, Model 3 üretim oranını arttırırken ve önümüzdeki aylarda birçok üretim mühendisliği iyileştirmesi yaparken bu kesintileri yapması gerekecek” dedi.

Musk; Tesla’nın 2018 yılının son iki çeyreğinde küçük bir kar elde ettiğini, ancak 4. çeyrek karının 3. çeyrekten düşük geldiğini belirtti. Kârlılık, Model 3’ün daha yüksek fiyatlı versiyonlarına odaklanarak desteklenmiştir.

Teorik baz fiyatının 35.000 ABD Doları olmasına rağmen, Model 3’ün şu andaki en ucuz versiyonu 44.000 ABD Doları’dır.

Ancak Musk; şirketin fosil yakıtlarla maliyet açısından rekabetçi bir hale gelmek istemesi durumunda bunun değişmesi gerektiğini, özellikle de vergi kredilerinin kaybedilmesinin yakında otomobilleri daha pahalı hale getireceğini belirtti.
Yine her zaman olduğu gibi tüm gözler Tesla firması üzerinde

Exit mobile version