Tesla, Yangın Riskini Sınırlayan Bir Yazılım Güncellemesi İçin Çalışıyor

Tesla tam otonom sürüş

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi (NHTSA), Tesla’nın bu yılın başlarında gönderdiği ve birkaç pil ateşi raporunu ele alması amaçlanan bir yazılım güncellemesini araştırıyor. Bazı araç sahipleri Mayıs ayında yayınlanan güncellemenin Teslas’ların nihai menzilini gözle görülür biçimde azalttığını söyledi.

NHTSA, Eylül ayında bu müşterilerin bir kısmını temsil eden bir avukattan “kusur dilekçesi” aldı. Tesla’nın bu yılın başlarında bildirilen yangınlara neden olabilecek bir kusuru saklayıp saklamadığını bulmak için NHTSA’nın yazılım güncellemesini araştırmasını istendi. 

Tesla, dikkatsiz olmadığını ifade etti

Konuyla ilgili yayınlanan raporda, “Tesla, araçlarındaki akülerle ilgili potansiyel olarak yaygın ve tehlikeli bir sorunu maskelemek ve örtbas etmek için kablosuz yazılım güncellemelerini kullanıyor” denildi.

Tesla mayıs ayında, Asya’daki iki yüksek profilli yangının ardından yapılan yazılım güncellemesini “dikkatsizlikten uzak” olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Tesla, güncellemenin, şirketin araçlarının şarj ve termal kontrollerini düzenleyen batarya yönetim yazılımındaki bazı ayarları değiştireceğini itiraf etti.

Exit mobile version