Tesla Uyuklama Uyarısı Vermeye Başlıyor

Tesla, uyuklama uyarısı sistemi ile sürücülerin uyanık ve yola konsantre olmasını sağlıyor. Peki, bu özellik nasıl çalışıyor?

Tesla Uyuklama Uyarısı Vermeye Başlıyor

Tesla uyuklama uyarısı sistemi ile sürücülerin ne kadar uyanık olduğunu bulmaya çalışıyor. Yüz hareketlerine dayanarak geliştirilen sistem, sürücünün gözlerinin yolun üzerinde sağlıyor.

Yeni özellik ile ilgili söylentiler, ilk olarak mayıs ayında Tesla’nın yazılımında uyku durumunu izleme belirtilerini bulması ile yayılmaya başlamıştı.

Tesla Uyuklama Uyarı Sistemi Nasıl Çalışıyor?

Tesla’nın sürücünün uyanıklık durumunu izleme özelliği, esneme ve gözü hâlsiz bir şekilde kapatıp açma gibi yüz hareketlerine dayanıyor.

Bu özellik, araç çalışırken hem yüz hareketlerine hem sürücünün davranışlarına bakıyor. Sistem, yorgunluk belirtileri tespit ettiğinde ekranda bir uyarı gösterecek ve bir alarm çalacak. Sürücüleri, güvenlik kısmından özelliği devre dışı bırakabiliyor.

Kazaların büyük bir kısmının uykusuzluktan ve yorgunluktan yapıldığı göz önünde bulundurulacak olursa sürücülerin bu faydalı özelliği kapatması için çok az nedeni olduğu söylenebilir.

Sürücünün uyuklaması hâlinde uyarı veren sistem, her yeni sürüşte otomatik olarak tekrar açılıyor. Bu özelliğin yalnızca belirli bir hızın üzerine çıkıldığında ve otomatik pilot özelliği etkin olmadığında etkinleştiğini de belirtmek gerekiyor. Ayrıca bir uyarı gösterilse bile aracın yeniden belirli bir hızın altına düşmesi durumunda uyarı sistemi devre dışı kalıyor.

Tesla’nın duyurusu, sorumluluk reddi beyanını da içeriyor ve sürücüleri uyanık kalmanın ve önlerindeki yola odaklanmanın sorumlulukları olduğu konusunda uyarıyor.

Peki, siz bu sistem ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıdaki yorumlar kısmından paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version