Tesla UWB ile sorunsuz açılacağını iddia ediyor

FCC sızıntısı, Tesla markasının bir sonraki arabasının UWB ile sorunsuz bir şekilde açılacağını öne sürüyor. Anahtarlık şimdilik hala var. Apple ve Samsung, cebinizden çıkarmadan bile arabanızı telefonunuzla bulmak için yeni bir teknolojiye katkıda bulunuyor. Tesla bu teknolojiye sahip ilk markalardan bir tanesidir. Tesla, Federal İletişim Komisyonu’na sunulan belgelere göre, araçlarına UWB inşa etmek için aktif olarak çalışıyor.

9 Eylül’de şirket, FCC’nin değerlendirmesi için altı yeni “ürün” sundu. Bunlara iki anahtarlık, bir güvenlik denetleyicisi ve bir aracın şasisi ve kabinine takılacak birkaç “uç nokta” da dahil olacak.

Tesla’nın yeni arabaları park, geri vites ve sürüş arasında otomatik geçiş yapacak.

FCC belgelerine göre, bu ürünlerden en az üçü açıkça UWB iletişimini destekliyor.

TESLA UWB TEKNOLOJİSİNİ STANDARTLARA UYGUN YAPACAK

Dahası, Tesla’nın FCC dosyalaması, teknolojinin eksiksiz bir operasyonel tanımını içermesi olağandışıdır. Ayrıca genellikle yeniden düzenlenmiş bir şey olması açısından farklı görünüyor. Önemli noktalar: UWB’nin standartlara dayalı bir uygulamasıdır. Bu, Apple ve Samsung’un UWB telefonlarının teorik olarak uyumlu olması gerektiği anlamına gelir. Arabadan ne kadar uzakta olduğunuzu size bildirmek için tasarlanmıştır.

Ayrıca teorik olarak, telefonunuzu kullanarak arabanızı kalabalık bir otoparkta bulma yeteneğini de ortaya çıkarıyor. Bu da Samsung’un bu yılın ilerleyen dönemlerinde bir uygulama yayınlamayı planladığı bir şey.

Geçen yıl UWB yonga tedarikçisi NXP ile yapılan bir röportajda, CTO’su Lars Reger bu detayları anlattı. Reger, gelecekteki arabaların konumunuzu doğru bir şekilde bulması için bu teknolojiye ihtiyaç duyulacağını söyledi. Ayrıca sizin aracın içinde olup olmadığınızı bilmek için kapı kollarında bu UWB uç noktalarından birkaçının gerektiğini ifade etti. Ya da siz araç içinde değilken çocuklarınız aracı çalıştıramayacak. Görünüşe göre Tesla, B sütunlarının ve bir parça ön panonun bu antenleri yerleştirmek için iyi yerler olacağını düşünüyor.

Bunların hiçbiri Tesla’nın teknolojiyi arabalarına mutlaka ekleyeceği anlamına gelmez. Ancak FCC belgeleri genellikle bunun sadece bir deney olmadığının oldukça iyi bir işaretidir. FCC dosyalamaları, genellikle ABD’de bir radyo ürününü ithal edecekseniz, satacaksanız veya geniş kapsamlı testler yapacaksanız gerekli olduğundan, bir ürün piyasaya çıkmadan önceki son ara noktalardan biridir.

Son kontrol ettiğimizde, BMW kendini UWB’ye adamış diğer tek otomobil üreticisiydi.

 

 

Exit mobile version