Tesla Tam Otonom Sürüş Yazılımı Bomba Gibi Bir Özellikle Geliyor

Henüz yeni yeni geliştirilen Tesla tam otonom sürüş ile birlikte yayaları görmek artık mümkün. Şirketin beta olarak yayınladığı yazılım çok ciddi işler başardı.

Her geçen gün piyasadaki etkisini arttıran Tesla, bu sefer tam otonom sürüş beta yazılımı ile gündemde. Fazla sayıda araç bu Beta sürümünü almaya başladı. Otonom sürüş deneyimi fazlasıyla güçlendi diyebiliriz. Herkes bu yazılımın neler yapacağını yavaş yavaş görmeye başladı.

Otonom sistemler geliştirilmesinin en büyük nedeni hiç şüphesiz araçların kendiliğinden gitmesini sağlamak. Tesla bunu büyük ölçüde başarmış olsa bile yine de kendisini yeterli görmüyor. Özellikle yayalar ile araçların karşılaştığı yerlerde çok ciddi problemler yaşanabilir. Şirket bunun farkında ve yeni önlemler almaya çalışıyor.

Tesla tam otonom sürüş mümkün mü

Tesla şu anda araçların kendiliğinden sürülmesi için beta programları yayınlıyor. İşin açıkçası kendileri bile bu programın nereye gidebileceği konusunda net fikre sahip değil. Ancak insanların kazalardan korunması için mutlaka bu tekniğin daha fazla geliştirilmesi gerekiyor.

Tesla tam otonom sürüş

Özellikle Tesla araçları ve yayaların karşılaşma durumunda neler yapılacağı şu anda test ediliyor. Yapılan bir test ile birlikte kavşaktan dönen bir yayanın Tesla aracı tarafından tespit edildiği görüldü. Böylece Tesla araçlarının güvenlik açısından önemli bir mesafe aldığı ortaya çıktı.

Şirketin amacı bu sürüş deneyimini çok daha ileri boyutlara ulaştırabilmek. Sizce Tesla araçları ile birlikte tam otonun kontrol sağlanabilecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.

Exit mobile version